Orban: Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber

Ludovic Orban susține că nu se mai respectă normele de distanțare socială la plaje și intenționează să ia măsuri

Premierul României, Ludovic Orban, atrage atenția asupra încetarea respectării distanțării sociale pe plaje și terase și afirmă că miercuri se va discuta la Guvern pe seama unor măsuri în acest sens.

Românii au primit undă verde să iasă la terase și pe plajă începând cu 1 iunie, iar aceștia nu s-au sfiit să se bucure de acest privilegiu. În primă fază, normele impuse pentru evitarea răspândirii coronavirusului au fost respectate, dar conform premierului, totul s-a transformat, cu timpul, „într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă”.

„Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile care au atribuţii de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat luni Ludovic Orban.

Principala măsură de distanțare socială impusă odată cu relaxarea restricțiilor de la 1 iunie a fost ca distanța între mesele de pe terase, respectiv între șezlonguri, la plajă, să fie o distanță de cel puțin doi metri.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii