Cheile Turzii

Lucrări de canalizare, executate ilegal în Cheile Turzii

O nouă acțiune tematică de control a avut loc în Rezervația Naturală Cheile Turzii. Obiectivul principal al acesteia a fost acela de a depista abaterile de la legislația privitoare la protecția mediului, autorizarea executării lucrărilor de construcții, amenajarea teritoriului și urbanismul, regimul deșeurilor și interzicerea activității de pășunat în acest areal.

            „Am dispus realizarea de controale periodice atât în interiorul ariilor naturale protejate Cheile Turzii și Cheile Turenilor, cât și în zonele imediat învecinate, în vederea luării măsurilor necesare de prevenție dar și de combatere a tuturor abaterilor de la legislația în domeniu. E de datoria noastră să protejăm aceste atracții naturale extrem de apreciate, astfel încât un număr cât mai mare de turiști și iubitori de natură să se bucure de ele“, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Echipa mixtă de control a identificat în amonte de Rezervația Naturală Cheile Turzii, la intrarea în traseul de vizitare dinspre Petreștii de Jos, mai multe săpături executate în vederea realizării unei canalizări pentru deversarea apelor menajere și uzate.

În aceste arii naturale protejate realizarea oricăror construcții se se face numai cu Avizul Administrației Natura 2000 Trascău. Astfel că echipa de control a dispus luarea măsurilor necesare în vederea aplicării amenzii contravenționale.

De asemenea, a fost identificată, din nou, o turmă de animale care pășuna neautorizat pe teritoriul ariilor naturale protejate. Activitatea de pășunat în perimetrul Rezervației Naturale Cheile Turzii este interzis. Au fost luate măsurile legale pentru identificarea proprietarului turmei și tragerea la răspundere a acestuia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare