Locuitorii din Florești au rămas blocați în trafic. Peste două ore pentru a ajunge în Cluj

Locuitorii comunei Florești au fost blocați în trafic ore întregi, în drumul lor spre Cluj-Napoca pentru a ajunge la muncă sau la școală. Zăpada care cade la Cluj de câteva zile a făcut ca străzile din comună să fie mult mai greu de parcurs.

Din cauza blocajelor, nici mijloacele de transport în comun nu au reușit să își facă loc printre mașini, astfel că oamenii au așteptat în frig în stații. Supărați, aceștia au dat vina pe concetățenii lor care refuză să își lase mașina acasă, sau să se cupleze mai mulți într-o mașină pentru a reduce numărul mașinilor. Astfel nu ar mai rămâne blocați în trafic.

Au început să dea căldură în autobuze, sunt destul (dacă nu chiar foarte) dese – ceea ce face că autobuzele să nu mai fie aglomerate dacă reușesc să treacă de mașini și să ajungă la timp, lucru imposibil. În plus noile abonamente sunt valabile pe toate liniile din zona 2 + una de Cluj (da, a mai crescut prețul, dar nu cred că de 115 lei va băgați carburant și umblați o lună întreagă și la serviciu și pe unde mai aveți chef).
Voi vă dați seama că într-o oră doar 2 autobuze au reușit să ajungă la atelierul de pizza când, în mod normal, ar fi trebuit să ajungă vreo 10? Pe lângă asta, în 80% dintre mașini sunteți 1, maxim 2 oameni

Dacă oamenii și-ar lasă mai mult mașinile acasă, nu am mai sta nici noi, restul, atâta in stație… E un cerc vicios. Civilizația înseamna infrastructura și folosirea mijloacelor în transport (și existenta acestora). La noi lipsesc toate caracteristile unei infrastructuri de succes.

Cei care aleg mașina reclamă faptul că autobuzele nu fac față, sunt pline, și nici nu crează legături bune cu orașul.

Suntem mulți care depindem de mașina pentru că avem serviciul în celălalt capăt de Cluj și copii de lăsat la școala.

Mi-am lăsat mașina acasă de câteva ori, am ieșit în Avram Iancu la stația de lângă Poligonului așteptând cu copilul în brațe 6 autobuze că să reușesc să mă urc în unul, nu de alta, dar voi cei care stați în stație mă călcați și pe mine în picioare, de copil nu mai zic, îl nenorociți. Plus că astăzi dimineață în stația de lângă Poligonului erau aproximativ 100 de oameni care așteptau busurile în care nu reușeau să se urce, acestea fiind full. Deci nu e nici un plus să vii cu busul, doar minusuri.

O parte dintre Floresteni plătesc degeaba prețul întreg la un abonament lunar la CTP, nu au niciodată loc în autobuz, să nu mai zic de cei cu copii care sunt striviți de-a dreptul în autobuze, iar că să eviți asta trebuie să îl ții în brațe până îți amorțesc mâinile în cele 40 min cât stai în bus. Dacă toți florestenii și-ar lasă mașinile acasă așa cum sugerați mulți, va garantez că cei de la CTP nu au numărul necesar de autobuze să ne care pe toți.

 

Latest articles

Related articles