Liga 1. LIVE. Străduinţa Ponta- Măciuca Băsescu 1-0 (în tur 0-3)

yboc fotbalistul
„Arpi, bagă viteză, că deja am făcut foarfeca, numa’ din glezne. Demarcă-te, în Dubai, fugi cu pletele-n vânt. Să nu joci la FC Mititica 1907 Ani De Puşcărie, mintenaş, că acolo au duşuri periculoase! ”

Liga 1. LIVE. Străduinţa Ponta- Măciuca Băsescu 1-0 (în tur 0-3)

Până la urmă şi-au dat seama pesediştii ce sume mari şi ce bani negri se învârt în fotbal. Zeci de milioane câştigate prin participarea în CL de echipele Unirea, Urziceni, Oţelul şi abonata la trofee măsluite, patronată de Paszkany, s-au evaporat. O parte dintre aceşti bani au intrat în conturile PDL. Oficial, prin sponsorizări facute, de exemplu, de patronul din Gruia. Neoficial, au intrat şi mai mulţi. Fotbalul se joacă, de mult, mai ales prin instanţe, mai puţin pe gazon.

Pe teren propriu, în mare formă şi putere prezidenţială, arbitrată de proprii procurori, Măciuca Băsescu s-a jucat cum a vrut. Scorul putea fi mai mare dar s-a auzit fluierul final. Până la urmă a fost doar 3-0. Au mai fost unele faze spectaculoase, precum faulturile la „U” Craiova, Poli Timişoara, Sportul Studenţesc. Săaracii, ei au fost faultaţi, ei au fost eliminaţi…

Filmul meciului tur.
DNA-ul, vărful de atac al echipei Măciuca Băsescu, a dat trei goluri mari, timp de şase ani. L-a acoperit pe Paszkany, nelegiuitul, în toate dosarele. Acum nu prea mai are nimeni ce să îi facă. Jucătorul maghiar se va transfera prin Dubai. Struţomanul îşi va băga căpăţâna în nisip şi nimeni nu o să îl mai vadă. Aşadar, în minutulele 2008, 2010, 2012, titlu, valize, rejucări, arbitrii mânjiţi, tot tacâmul circului: 1-0 pentru Măciuca Băsescu, după aceste pase geniale date lui Paszkany.

Apoi, în minutul 2010, deşi există dosarele şi Bucşaru, patronul Urziceniului, a fost prins în ofsaid cât casa, acelaşi DNA a mai înscris o dată cu ochii închişi. Adică, nu a făcut nimic, prima de joc inactiv fiind substanţială pentru buzunarele şmecherilor: 2-0 pentru Măciuca Băsescu. Bani din Liga Campionilor, evaporaţi ciudat. Evaziune, delapidare, bani negri… DNA?

În minutul 2010, a fost o fază Oţel. Primă de joc, în CL, vreo 20 de milioane. Şapte milioane au dispărut. Gol cu mâna, clar, în contul clubului gălăţean. Ştie toată lumea, dar incisivul DNA şi-a tras tricoul pe cap, de bucurie şi să nu îl supere nocturna fotbalului românesc. 3-0 pentru Măciuca Băsescu. La finalul meciului, în minutul 2012, după schimbul tradiţional de tricouri, căpitanul marinar purta un maieu cu inscripţia „Free Arpi!”. Milioanele dispărute, în anii ăştia, mulţi procurori, mulţi politruci au îmbogăţit.

Acum se joacă returul. Pesedeii vor dă pună mâna pe trofeul fotbalului, un fel de mică gâscă de aur pentru politruci. Măciuca Băsescu pare extenuată, fără forţă. Se joacă pentru întîietate. Parchetul General, creierul formaţiei Străduinţa Ponta are nouă înaintaşi de valoare băgaţi în cantonament: Jiji, Giovani, Victor, Copos, Neţoiu, Gică, Meme, Borcea, Tata Jean. Îi doare mâna pe băieţi de atâta antrenament în declaraţii, mărturii, delaţiuni. Au ce scrie, îi cunosc bine pe foştii prieteni din fotbalul românesc. Păi, de ce să nu mai stea şi alţii în cantonament?

Returul partidei dintre DNA-ul lui Băsescu şi procurorii lui Ponta se joacă, acum, pe terenul Parchetului General. În minutul 2014, al returului, este 1-0, pentru Străduinţa Ponta. S-a înscris printr-o reuşită a anchetatorilor care i-au trimis obiectul muncii, pe la spate, printre picioare lui Mitică Dragomir. De azi nu mai e libero, e închizător, Mitică. Fosta vedetă LPF dă cu subsemnatul, pentru că a făcut henţ cu mâna. A pus grebla pe comisioane de milioane, cică.

E clar, că vor urma şi alte faze colective, bine puse la punct de Străduinţa Ponta, că de aceea se străduieşte deja. Arestări, reţineri, procese… Chestiunea e simplă. Nu mai e loc de partide amicale. Politrucii nu mai au fabrici de vândut, nu mai au nici măcar resurse minerale de dat moca la străini. Se vor mânca între ei, pentru superioritate teritorială, plus posesie şi la mizilicul de fotbal.
Halal, sport! Batjocură de fotbal!

Adrian Cinpoeru