lemn

Lemn în valoare de 78.000 de lei, confiscat de polițiștii clujeni

Polițiștii clujeni au confiscat 230 de metri cubi de lemn, de peste 78.000 de lei, comercializați ilegal.

 De asemenea, s-au aplicat sancțiuni de 10.000 de lei.

Polițiștii au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza localităților Turda, Mihai Viteazu, Gilău, Someșu Rece și Măguri Răcătău.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 de lei și a fost confiscat valoric material lemnos de peste 78.000 de lei.

De exemplu, la data de 22 august a.c., a fost efectuat un control de specialitate la un depozit de pe raza localității Mihai Viteazu. Administratorul întreprinderii individuale ar fi comercializat peste 76 de metri cubi de cherestea lemn rășinoase fără documente legale. Administratorul a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura confiscării contravalorii  materialului lemnos comercializat ilegal.

La data 23 august a.c., au fost efectuate controale la o societate cu sediul în Florești și la un depozit al acesteia de pe raza localității Someșu Rece.

În urma controlului, s-a stabilit că, în perioada 01.07.-23.08.2018, administratorul societății ar fi comercializat peste 156 metri cubi lemn de lucru din specia rășinoase, fără documente legale. Prin urmare, acestuia i s-a aplicat o sancțiune contravențională, iar materialul lemnos comercializat ilegal a fost confiscat valoric.

Citește și:

Doi bărbați ce transportau ilegal material lemnos au rămas fără mașini și fără marfă

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare