Laborator de calculatoare și internat nou pentru elevii Liceului pentru Deficienți de Auz

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituţie de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a finalizat o etapă importantă în procesul de edificare a unui nou corp de clădire, cel cu destinaţia de internat. Astfel, s-a finalizat ridicarea părții de structură și de rezistență a imobilului, inclusiv turnarea planșeelor, construcția urmând să continue în ritm alert pe întreg parcursul anului.

            ,,E o investiție mai mult decât necesară pentru că vom asigura astfel copiilor cu deficiențe de auz condiții de cazare şi de studiu ce respectă întru-totul standardele europene în domeniu. Vom continua să finanțăm și să sprijinim această investiție astfel încât clădirea să fie terminată în cel mai scurt timp posibil. “, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

            Clădirea nou edificată va avea un regim de înălţime D+P+3E, cu o suprafaţă construită de 610,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2559,67 de mp, având o capacitate totală de 150 de locuri. Subsolul va fi compus dintr-un adăpost de apărare civilă, centrală termică, depozite de alimente, spălătorie, uscătorie, călcătorie și grupuri sanitare pentru personal. La parterul clădirii vor fi amplasate o sală de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucătăria și infirmeria, în timp ce la cele trei etaje superioare vor fi amenajate câte 14 camere și grupuri sanitare. Toate acestea vor crea, astfel, un număr de 150 de locuri de cazare în dormitoare ce vor găzdui câte patru elevi, existând o baie comună pentru câte două dormitoare. Valoarea totală a proiectului, preconizat a se finaliza în cursul anului 2019, este de 9.568.000 de lei, Consiliul Județean urmând să aloce sumele necesare pe măsura evoluției lucrărilor.

Echipa de voluntari CSR – responsabilitate socială a firmei –  din cadrul Betfair Romania Development a finalizat un proiect privind reamenajarea laboratorului de informatică din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Inaugurarea laboratorului are loc vineri, 13 aprilie 2018, începând cu ora 13.00, cea mai mare satisfacție a echipei Betfair urmând a fi încântarea elevilor care vor intra în laborator și care vor avea posibilitatea să învețe și să devină viitori dezvoltatori talentați.

Echipa Betfair a strâns, în cadrul unui eveniment intern pe tema CSR, în luna decembrie a anului 2017, suma de aproximativ 17.000 euro, cu scopul de a folosi acești bani pentru redecorarea anumitor spații  din cadrul liceului.

Primul proiect considerat important a fost redecorarea laboratorului de informatică, sub coordonarea domnului Bogdan Tomșa, șeful Departamentului de Finanțe și Facilități, dar și liderul voluntarilor din echipă.

„Am început împreună acest proiect în luna martie 2018 și pe parcursul desfășurării acestuia am aflat că avem toate calitățile necesare pentru a-l duce la bun sfârșit: un designer talentat, ajutor de nădejde din partea echipei de IT, voluntari implicați și multă energie pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Munca în sine a fost dusă la bun sfârșit în perioada 21 martie – 6 aprilie, iar aceasta a inclus vopsirea pereților, a podelei, achiziționarea unor noi birouri moderne, precum și a unor scaune de birou și a altor accesorii necesare de mobilier. Cel mai important, liceul va primi sisteme desktop și monitoare care vor aduce elevilor un plus de valoare experienței din timpul orelor de informatică, întreg proiectul fiind susținut de Betfair Romania Development”, a declarat Bogdan Tomșa.

            Reamintim în acest context faptul că Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca este o instituţie de învățământ special cu o experienţă de 130 de ani în domeniul educaţiei şi reabilitării copiilor cu deficienţe de auz. Liceul oferă, în prezent, servicii educaţionale pentru 180 de copii și elevi cu deficienţe de auz şi deficienţe senzoriale asociate proveniți din peste 20 de județe ale țării.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare