INTERVIU:Elena Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni (VIDEO, FOTO)

Elena Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni, aniversează în această lună 10 ani de mandat. Doamna primar ne-a dezvăluit cele mai importante realizări din primii doi ani ai acestui mandat. Principalele priorități sunt infrastructura, drumuri și canalizare, dar și investițiile pe partea de educație.

Primăria comunei Tureni derulează două proiecte pe partea de asfaltare drumuri. O dată cu finalizarea acestor 95% din drumurile din comuna Tureni vor fi asfaltate.

În ultimii doi ani de mandat am reușit să fac, să obțin finanțare pentru proiecte. Dacă o să mergeți în comună veți vedea că tot Tureniul este un șantier. Am început lucrările de asfaltare pe 8 kilometri de străzi din satul Tureni și două străduțe din satul Micești. De asemenea, avem un alt proiect pentru modernizarea a altor 8 kilometri de drum, e o finanțare pe PNDL. Prin acest proiect avem în vedere să asfaltăm o bretea care face legătura între satul Tureni și satul Comșești plus toate străduțele din satul Comșești, să reușim să asfaltăm până la ultima casă. dacă vom reuși să finalizăm cele două proiecte, vom putea afirma că în comuna Tureni 95% din drumuri sunt asfaltate”, a declarat doamna primar.

În ceea ce privește canalizarea, împreună cu Compania de Apă Arieș se derulează un program pe fonduri europene în valoare de 19 milioane de euro care va asigura canalizarea și apa potabilă în toată comuna Tureni.

Legat de canalizare, avem semnat, cu ajutorul Companiei de Apă Arieș și cu ajutorul Primăriei Turda, un proiect pe fonduri europene de 19 milioane de euro, acest lucru reprezintă echivalentul bugetului local al comunei Tureni pe 80 de ani. În acest moment acest proiect este scos la licitație, sperăm ca anul viitor, cel târziu peste doi ani să fie atacate. Proiectul este deja semnat, ceea ce înseamnă că dacă este gestionat foarte bine și nu apar probleme majore, în patru ani ar trebui să fie canalizare și apă la fiecare casă din comuna Tureni”, potrivit primarului Dana Mănăilă.

Pentru doamna primar educația reprezintă o prioritate, astfel că va derula două programe pentru mansardarea școlii în vederea realizării unei grădinițe cu program prelungit și realizarea unei săli de educație fizică școlară.

”Am reușit să obținem finanțare din fonduri europene pentru mansardarea școlii generale.  Vreau să fac o grădiniță cu program prelungit și până găsim un spațiu să construim o grădiniță nouă vom mansarda școala existentă, să o compartimentăm și să îi dăm această funcționalitate. Am semnat un contract pentru o sala de educație fizică școlară. Am promisiuni că în acest an va fi scos la pachet cu încă 30 de UAT-uri din țară. În acest moment nu avem o sală de educație fizică școlară. Avem 230 de copii în Tureni, copii foarte buni”, a declarat doamna primar.

În ceea ce privște planurile pentru următorii doi ani de mandat, doamna Mănăilă a declarat că va finaliza proiecte începute și în măsura în care se deschid linii de finanțare va depune altele noi.

Pentru următorii doi ani îmi propun să duc la îndeplinire proiectele începute și să depun altele pe liniile de finanțare care se deschid. Fără fonduri europene nu am aveea proiecte. Avem proiectul pentru drumuri de 1,5 milioane de euro, mansardarea școlii 100.000 de euro,canalizarea 19 milioane de euro”, potrivit doamnei primar Elena Daniela Mănăilă.

 

Latest articles

Related articles