INTERVIU: Daniel Varga, clujeanul care a participat la Dubai Spartan Race

În acest an, Clujul a fost reprezentat de Daniel Varga la cea mai puternică și dificilă cursă cu obstacole din lume, Dubai Spartan Race.

Daniel a reușit să se claseze pe poziția a treia la categoria sa de vârstă din 150 de participanți, și pe locul 9 la general din 900 de participanți, reușind timpul de 56.08 minute.

După o clasare foarte bună la prima sa participare, Daniel a fost invitat să ia parte și la următoarea cursă, invitație pe care a accceptat-o bucuros. Se pare că Daniel și-a însușit foarte bine deviza acestei competiții: Trăim ca să concurăm și Concurăm ca să trăim.

Cum ai aflat despre cursa Dubai Spartan Race?

Știam de mult timp ca există această competiție, dar nu am avut ocazia să particip. Când am aflat că se va organiza în Muscat, Oman, pe 21 octombrie, nici nu am ezitat să mă înscriu. Am participat la proba SPRINT, 6,5 kilometri, alergare, întâmpinând diferite obstacole pe traseu. A fost o cursa grea și foarte competitivă.

Cât timp te-ai pregătit? În ce constă pregătirea?

Pregătire fac în fiecare zi, individual sau cu alți colegi care participă la cursă.

Înainte cu o lună, organizatorii “Dubai Spartan Race” au organizat în fiecare vineri antrenamente specifice la care am participat. Antrenamentele constau in alergări, cărat de saci cu nisip, târâș pe sub sârmă ghimpată prin noroi, trecerea peste și pe sub pereti, și diferite elemente grele de fitness. Totodadă, am fost chemat și la o demostrație pe care am susținut-o înaintea unui meci de fotbal al naționalei Omanului.

Cum a aratat traseul? Care a fost cel mai greu moment al cursei?

Unele din probe au fost: 2 km a fost alergare pe nisip, săritura peste gard de2m si 3m, căratul sacilor de nisip de 10 kg, mutarea unui cauciuc de 130kg, alergare pe munte, trecerea unor obstacole prin apă, aruncarea suliței la un punct fix, săritura peste foc, cățărarea pe frânghie.

Cel mai greu moment al cursei a fost căldura care nu a scăzut sub 40 de grade, alergarea prin nisip și timpul în care mă gândeam cât mai este până la următoarea stație de apă.

Care e următoarea cursă la care vei participa?

Acum urmeaza Spartan Race în Dubai, pe data de 18 noiembrie, unde voi participa la THE BEAST, 20+kilometri. Am decis să încerc mai mult, va fi o experiență nouă. Abia aștept. Trecerea de la 6 kilometri la 20 de kilometri o să fie destul de grea, dar prefer să trec la alt nivel, să experimentez ceva nou și în același timp vreau să văd dacă pot ajunge la ceea ce mi-am propus.

Cursa se va desfasura în Emiratele Arabe Unite, în Sharja. Va fi o cursă în deșert și va avea 33 de obstacole. Planul meu pe 2017 este să particip la cât mai multe curse de acest fel si nu numai.

Cursele Dubai Spartan Race au 3 probe:

Sprint 5 Km + (poate fi intre 5 km si 7 km)

Super 13 Km+ (poate fi intr 13 km si 15 km)

Beast 20 Km+ (poate fi intre 20 km si 23 km)

Anul viitor vreau sa particip la toate cele 3 curse, prima se va desfășura în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Daniel ne-a dezvăluit că toți elevii săi, dar și colectivul școlii unde predă sunt foarte mândri de preformanța sa, și îl susțin în continuare. De asemenea, un sprijin foarte important vine din partea familiei.

Familia mea este foarte mândră de mine și chiar dacă ne despart cei 6000 de km ei sunt alături de mine. Cea mai înfocată susținătoare este soția mea, cea care îmi este alături tot timpul.

Cine este Daniel Varga?8

Numele meu este Daniel Varga, am 33 de ani și sunt din Cluj-Napoca. În anul 2008 am absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, din cadrul Universității “Babes Bolyai”. În paralel cu facultatea aveam și un loc de muncă, mai precis eram încadrat în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, unde ocupam gradul de subofițer. După absolvirea facultății mi s-a oferit posibilitatea de a lucra ca profesor de educație fizică în Muscat, Oman. La început am fost cam sceptic, dar după mai multe informații am acceptat. Astfel că din anul 2008 lucrez la o școala internațională din Oman, unde îmi place foarte mult și momentan sunt foarte bine aici.

2

6

4img_8834img_8813

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii