Întâlnire cu Adonis la FICT 2017

Poetul Adonis (Franța) este invitat de onoare al celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

Duminică, 1 octombrie 2017, ora 17.00, vă invităm la o Întâlnire cu Adonis, în cadrul căreia va purta un dialog cu scriitorul Dinu Flămând și va acorda autografe pe cărțile traduse în limba română.

Evenimentul se va desfășura în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca și este organizat de Festivalul Internațional de Carte Transilvania în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și RFI România.

Ali Ahmad Said Esber (Adonis), „cel mai mare poet al lumii arabe contemporane” (The Guardian), este autorul a douăzeci de volume de poezie și a numeroase cărți de critică și istorie literară, eseuri despre cultura și literatura arabă, studii estetice și dezbateri politice. A primit numeroase premii și distincții internaționale, printre care Premiul Goethe pentru Literatură (Frankfurt, 2011). Tradus și publicat în numeroase limbi, a fost nominalizat de mai multe ori la Premiul Nobel pentru Literatură, în 2016 aflându-se într-o strânsă competiție cu laureatul Bob Dylan.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) este organizat de Asociația Culturală Eikon cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, având ca sponsor principal Banca Transilvania.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii