informatica

Informatica, cea mai căutată specializare la Cluj-Napoca

Absolvenții de liceu care au ales să studieze la Cluj-Napoca s-au îndreptat în special spre specializarea Informatică.

Orașul este recunoscut pentru faptul că piața IT este în continuă dezvoltare, astfel că angajații sunt racolați încă de pe băncile facultăților. Avantajul este că diploma îți asigură un loc de muncă în domeniu.

Facultatea de Matematică-Informatică are alocate pentru anul universitar 2018/ 2019 un număr de 561 de locuri la specializarea Informatică. Acestea sunt distribuite pentru limbile română, maghiară, germană și engleză.

”UBB acordă o atenție ridicată specializărilor practice, și vorbim aici și de Informatică, aceasta fiind din ce în mai cerută în ultimii ani. În momentul în care termină facultatea, absolvenții își găsesc aproape automat un loc de muncă în domeniu. Unii îl găsesc încă de pe băncile facultății. Noi încercăm să pregătim toți studenții pentru cerințele pieței muncii. Acestea sunt corelate cu ceea ce își doresc angajatorii. Avem parteneriate cu firme din domeniul IT. Ne adaptăm în permanență modul de predare și curricula în funcție de ceea ce ne cere piața. Pentru Facultatea de Matematică-Informatică avem întotdeauna un număr mult mai mare de candidați decât locurile oferite”, a declarant, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Deși există o cerere mare pentru specializarea de Informatică, locurile nu pot fi suplimentate mai mult decât o permit spațiile de învățământ, de practică și numărul profesorilor.

”Dacă noi am crește artificial numărul locurilor alocate în anul întâi, ar însemna să supraîncărcăm și spațiile de învățământ și normele profesorilor. Acest lucru ar duce la diminuarea calității actului de educație. De asemenea, ar implica și costuri financiare suplimentare”, a menționat Irimieș.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare