Incident armat într-un tramvai din Olanda

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Mai multe persoane au fost rănite luni într-un incident armat care a avut loc într-un tramvai în centrul oraşului olandez Utrecht. Acesta ar putea fi de natură teroristă, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

Agențiile de știri anunță că cel puțin o persoană a fost ucisă în urma acestui atac.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Joost Lanshage, a declarat că forţele de ordine iau în calcul posibilitatea ca incidentul să fie de natură teroristă, în timp ce premierul Mark Rutte s-a declarat ”profund îngrijorat”.

”Mai multe focuri au fost trase într-un tramvai şi câteva persoane au fost rănite. Elicopterele sunt la faţa locului şi nu au fost efectuate arestări”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţei locale, Joost Lanshage.

Mai mulţi martori au declarat, citaţi de EFE, că un bărbat a scos o armă şi a început să tragă la întâmplare şi fără oprire în trecători, după care a fugit, fără ca în prezent să se ştie unde s-ar afla acesta.

În urma acestui incident, autorităţile olandeze din provincia Utrecht au decis ridicarea alertei antiteroriste la nivelul maxim. Coordonatorul Naţional Antiterorism a anunţat că s-a decis ridicarea nivelului de alertă în provincie deoarece suspectul este încă în libertate.

Ultimile articole

Articole populare