garaje demolate

În sfârșit se demolează primele garaje din Cluj, de pe strada Brateșului

Clujenii așteaptă de ani de zile demolarea garajelor dintre blocuri, care pe lângă faptul că sunt inestetice, ocupă mult spațiu care ar putea fo folosit pentru amenajarea unor parkinguri, sau a unor parcări. Municipalitatea are proiecte de parkinguri pe locul actualelor baterii de garaje, astfel că treptat acestea ar trebui să dispară.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, primele garaje care vor fi demolate se află pe strada Brateș.

”Pe strada Brateș am identificat câteva baterii de garaje construite fără autorizație de construire și acelea vor fi primele garaje pe care le vom desființa. Au fost trimise deja somații, le-am dat un termen de trei luni ca să-și ridice garajele de pe domeniul public, în caz contrar vom trece la desființarea lor pe cale administrativă, iar costurile aferente acestei dezafectări vor fi suportate de cei în cauză”, potrivit lui Tarcea.

Dan Tarcea a precizat că există proiecte pentru a desființa garajele, însă demolarea lor efectivă va începe în momentul în care toate studiile și licitațiile pentru parkinguri vor fi finalizate.

”Ca să demolăm o baterie de garaje, trebuie să putem pune ceva în locul lor. Nu putem să luăm garajele de acolo și să nu punem nimic în locul lor. Categoric acolo unde ne-am propus să facem parkinguri, acolo vom demola garaje. În toate zonele în care vom face PUZ-uri de regenerare urbană, toate garajele din aceste zone vor dispărea pentru că vom face parcări la sol. Acest lucru reglementează PUZ-ul de regenerare urbană. Vor dispărea garajele care sunt pe domeniul public și în locul lor vor fi parcări cu arbori între ele, la trei locuri de parcare un arbore. Ne dorim să creștem calitatea vieții. Nu are sens să demolăm garajele până nu avem o alternativă”, a declarat Tarcea.

De asemenea, vor dispărea grajele și în zonele care nu se pretează pentru construirea unui parking. Acolo vor fi amenajate parcări la sol.

”Vom analiza foarte atent situația pentru că pot să fie baterii de 30-40 de garaje pe care nu putem să construim parking, dar în schimb pe respectivele locuri putem să facem 70 de locuri de parcare, categoric este un plus. Avem peste 70 de astfel de locații pe care le analizăm situația terenurilor, să cadastrăm terenul de sub ele, după care să putem trece la desființarea garajelor”, a menționat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare