În Cluj se construiesc blocuri și fără autorizație de construire

Polițiștii locali din cadrul Direcției Inspecție și Control – Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții, Serviciul Control Protecția Mediului, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca – Secția 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” și inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat șantierul de pe str. Miko Imre nr. 14,  unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizație a unui imobil de locuințe.

            Deși în luna mai 2017, dl. Mureșan Horațiu Sebastian – proprietarul terenului – a fost sancționat pentru lucrări fără autorizație de construire cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus oprirea lucrărilor, astăzi, pe șantier se aflau 5 angajați ai SC ECOMP SRL (societate care este executantul lucrării), echipă care era coordonată de dl. Onuc Traian.

            Precizăm că datorită faptului că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă prin PVCC nr.0080408/05.10.2017,  pe numele Mureșan Horațiu Sebastian a fost întocmit referatul de sezizare a organelor de urmărire penală la data de 11.01.2018.

            Având în vedere constatările de pe șantier au fost luate următoarele măsuri:

1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 50/1991 republicată pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor,

  • – 4 procese verbale de constatare a contravenției în baza HCL 191/2009 privind neîntreținerea curățeniei în incinta șantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieșirea din șantier, în valoare de 5.500 lei,
  • – ITM – 1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 108/1999 republicată pentru lipsa masurilor privind protecția muncii, pe numele SC ECOMP SRL – în calitate de constructor.

            La fața locului, cu ocazia acțiunii au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare