În acest an ar putea să fie reluate investițiile imobiliare din Bună Ziua și Borhanci

Primarul Emil Boc a declarat că se fac demersuri pentru a demara lucrările de modernizare pe strada Bună Ziua și realizarea sensului giratoriu din Borhanci. Odată aceste investiții demarate, gradat se vor debloca și proiectele imobiliare.

Potrivit lui Emil Boc, cât de curând se va adopta în Consiliul local proiectul de modernizare a străzii Bună Ziua.

Lucrurile încep să meargă în direcția bună, în sensul în care in Bună Ziua intră în linie dreaptă, urmează cadastrarea străzii și imediat după vom intra în Consiliul local pentru a putea trece la demarara proiectului de lărgire a străzii Bună Ziua. În momentul când am intrat în Consiliul local gradăm și proiectele de investiții conform planului de modernizare a străzii. Mult a fost, puțin mai este, se va debloca„ a declarat Boc.

În ceea ce privește cartierul Borhanci, Boc speră ca la sfârșitul verii să fie rezolvată problema sensului giratoriu și să fie deblocate și proiectele imobiliare din Borhanci.

Pe Borhanci avem deschidere din partea USAMV. Acolo nu suntem într-o fază la fel de avansată ca și Bună Ziua, dar și acolo suntem pe direcția corectă. Când reușim să lărgim intersecția străzilor Borhanci, Romul Ladea, Brâncuși vom debloca proiectele imobiliare. Dacă nu relizăm această lărgire ne vom bloca. Degeaba dăm drumul la proiectele imobiliare dacă oamenii se blochează la ieșirea din Borhanci. USAMV va demara procedurile legale pentru a ceda terenul, să creăm un sens giiratoriu. Sper ca spre sfârșitul verii să fie rezolvată și problema din Borhanci”, potrivit lui Boc.

Vă reamintim că proiectele imobiliare din Bună Ziua și Borhanci sunt blocate până când municiplitatea rezolvă problemele legate de trafic.

În acest moment capacitățile de circulație pe strada Borhanci au ajuns la 100%, este pe roșu și comisia de circulație nu ne dă aviz fără soluții de trafic. Proiectele ce prevăd mai puțin de 20 de apratamente se aprobă, ce este peste 20 așteaptă această modificare deoarece nu avem voie pe lege să distrugem calitatea vieții, nu vor mai putea să iasă din cartier”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare