iluminat festiv piata Avram Iancu

S-a ales soluția pentru iluminatul festiv al Pieței Avram Iancu

Creatorii proiectului SWING WITH LIGHT sunt câștigătorii soluției pentru iluminatul festiv din Piața Avram Iancu.

“Swing with light” scoate în evidență caracterul jucăuș al sărbătorilor de iarnă ca motiv principal al unirii între oameni. Se simbolizează astfel atât Centenarul, cât și unitatea familiei.

Arhitecții Eszter Szoke și Katalin Tanczos au câștigat anterior competiția din 2016 cu proiectul Forest Spirits implementat pe strada Mihail Kogălniceanu.

Concursul Lights On Cluj-Napoca a fost lansat în 20 august, iar înscrierile s-au făcut până în 17 septembrie 2018. Juriul care a desemnat soluția câștigătoare a fost alcătuit din Daniela Maier (președintele Ordinului Arhitecților din România – filiala Transilvania și fondatorul Scenei Urbane), Denisa Curte (artist vizual – sculptor), Daniel Dranca (șeful biroului “Iluminat Public și Eficiență Energetică” al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca), Eugen Pănescu (arhitect și co-fondator al biroului Planwerk), Vlad Cupșa (fotograf) și Andi Daiszler .

Juriul a apreciat în primul rând, caracterul original. S-a urmărit ca sustenabilitatea proiectelor să fie tradusă în posibilitatea de replicare în anii următori. De asemenea, să poată fi reutilizate în alt spațiu, precum și fezabilitatea din punct de vedere tehnic.

Implementarea proiectului costă 150.000 lei + TVA, implementare de care se va ocupa ulterior Primăria Cluj-Napoca.

“Apreciem calitatea proiectelor, sesizată încă de la prima vedere a planșelor, care este superioară celor propuse în anii trecuți. Suntem impresionați și de poveștile din spatele schițelor. Oricare dintre idei constituie o soluție binevenită pentru iluminarea pieței Avram Iancu. Însă, a trebuit ales un câștigător, alegere pe care am făcut-o pe baza originalității, fezabilității și posibilității de refolosire, inclusiv în alte spații, a instalației.”, declară jurații.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare