Handbal fete. Dunărea Brăila-“U” 26-25, pe muchie de cuţit

Partida, importantă pentru echipele cu pretenţii europene, a început cu un avantaj pentru echipa gazdă. 9-4 în minutul 11. Alina Horjea, de la Dunărea, a cam inscris de unde a vrut. Handbalista de 32 de ani, vorba aia, cu “găina bătrănă”, a făcut legea şi a înscis 5 goluri la “foc automat”.  La ele mai joacă şi fosta “oltchimistă” Ramona Farcău, 34 ani, care le cam ştie.

Antrenorul nostru a cerut timp de odihnă, Mihaela Ani Senocico a jucat “meserie” şi în minutul 15 s-a făcut 9-7.

Jocul a decurs egal, cu multe greşeli copilăreşti în construcţie şi la finalizare. 14-12, în minutul 24.  Pe lângă noi, brăilencele sunt “babuţe” ca medie de vărstă, şi se vede. Portăriţa Cristina Enache, la 19 ani, ne-a ţinut bine în joc şi Florina Chintoan a început să joace “isteţ”.

Replica zilei, venită de la angajaţii unui ditamai post TV: “Din câte auzim, e atmosferă frumoasă în sala din Brăila.”  Ăştia sunt de la “Cooperativa Ochiul şi Timpanul”, numai ei aud discuţii, în rest e tăcere în sala din Brăila.  Unul mai nebun dă din mîini, în rest, pauză. Cu două eliminări, in “5”, fetele noastre au picat, oarecum. La pauză 17-14.

Dacă am fi lăsat timiditatea de-o parte,  eram peste ele cu “Cooperativă” cu tot.

Repriza a doua. Îi mai iertăm pe ăştia de la Digi, puţin. Au recunoscut că Florina Chintoan e jucătoare de Naţională.  Spectatorii au descoperit toba şi bat din agregat. 19-19,  în minutul 36. Parade Enache, una după alta. Poarta pare puţin mică… Bună fătuca asta moldoveancă. Meciul începe de la “zero”. Enache, 16 parade, apoi vreo 20…  Multe probleme la construcţie pentru noi, din păcate. În minutul 45, am făcut, totuşi, 22-20, dar putea fi mai mult, dacă pe extreme ne mergea jocul. Brăilencele au o antrenoare nervoasă, Alexandrina Soare. Un fel de Tadici cu ţăţe… O parapantă, maestră din dat din aripi…  De ce ti-e frică, atunci când e vorba de diferenţă de experienţă, nu scapi. Brăilencele şi-au revenit. La 25-24 pentru ele,  în minutul 55, Senocico a ratat 7 metri. Moment greu…  Nu ne-am adunat nici după ultimul time-out… Om la om, curajos, în apărare minutul,59 jumatate, scor  26-25… Degeaba… Am pierdut, dar am jucat frumos şi îndrăzneţ. Cristina Enache, de departe, numărul 1 în meci.

Arbitrii, cuplul Din-Dinu, din Bucureşti, fără “bube” în evoluţie.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii