Ţară, ţară, vrem idei – hackathon pe tema tranziţiei către economia circulară la Cluj-Napoca

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Cea de-a noua ediţie a Întâlnirilor Europene din Transilvania se va desfăşura, în premieră, într-un format unic şi inovator – hackathon, un concurs de idei ce îmbină digitalul şi căutarea de soluţii care să răspundă problemelor cu care se confruntă comunităţile locale din România, la care sunt invitaţi să se înscrie toţi cei care au proiecte sau idei de proiecte, care răspund nevoilor actuale ale societăţii.

Evenimentul, organizat de Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franţei în România, Institutul Francez din România şi Institutul Francez din Cluj, se va desfăşura la Cluj-Napoca, pe 15 şi 16 aprilie 2019.

Ediţia din acest an a Întâlnirilor Europene din Transilvania îşi doreşte să iasă din formatul tradiţional al unei întâlniri dintre actorii locali, şi propune un hackathon.

Acest format reuneşte 50 de participanţi, împărţiţi în mai multe echipe, şi are ca scop să vină cu propuneri de proiecte privind tranziţia la o economie circulară, care i-ar putea inspira pe decidenţii locali în definirea de noi strategii publice. Fiecare echipă, compusă din şase sau şapte participanţi, va avea la dispoziţie aproximativ 24 de ore pentru a crea un proiect, urmând îndrumările experţilor în dezvoltare durabilă şi teritorială.

Economia circulară este o economie care vizează reducerea producţiei de deşeuri şi utilizarea de resurse non-regenerabile şi presupune un circuit economic în care, încă din faza de design a unui produs, totul se proiectează astfel încât, ceea ce este utilizat să se încadreze în două categorii: fie este un element biodegradabil, fie este un element cu potenţial integral de reciclare.

Hackathonul este deschis mai multor categorii de participanţi: experţi în dezvoltare locală şi tranziţie ecologică, reprezentanţi ai primăriilor şi structurilor judeţene, aleşi locali, dezvoltatori, designeri, cadre universitare, studenţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, antreprenori sau reprezentanţi ai ONG-urilor.

Pentru a participa la hackathon, candidaţii trebuie să completeze formularul de pe site-ul Ambasadei Franţei (https://goo.gl/cXfwu9) şi să îşi depună dosarul de candidatură până duminică, 17 martie. Candidaturile vor fi evaluate de către organizatori, care vor selecta cei mai buni şi creativi participanţi.

Ultimile articole

Articole populare