posta romana

Peste 100 de angajaţi ai Poştei Cluj au declanşat greva. Angajaţii de la cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Dej au intrat în grevă spontană, a declarat liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Sinka citat de mediafax.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de scăderea numărului orelor de muncă de la 8 la 6 ore şi implicit de scăderea salariilor.

Acesta nu a precizat cât va dura protestul angajaţilor.

De altfel angajaţii din14 oficii poştale din Bucureşti continuă protestele începute ieri, multe oficii poştale fiind închise deja, iar lucrul întrerupt.

După cum susţine preşedintele filialei Bucureşti a SLPR, până în acest moment conducerea Companiei Naţionale Poşta Română nu a făcut nicio declaraţie cu privire la această situaţie, spre nemulţumirea angajaţilor.

 UPDATE

După aproximativ trei ore de proteste, în urma unei şedinţe de jumătate de oră, angajaţii poştei Poştei din Cluj-Napoca au renunţat la grevă.

Aceştia au decis să îşi continue activitatea, iar dacă situaţia nu se va rezola pâna în cursul zilei de mâine, vor intra în grevă generală.

Dacă până mâine conducerea Poștei Române nu va rezolva doleanțele angajaților, și anume reducerea programului de lucru de la 8 la 6, respectiv 4 ore și reducerea salariilor cu până la 50%, cei 170 de factori poștali vor intra în grevă generală și vor înceta distribuirea pensiilor”, a declarat liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Șinka.