gilau-nadaselu

Autostrada Gilău-Nădășelu ar putea fi deschisă până la sfârșitul lunii

Lucrările la podul Gilău au intrat în linie dreaptă. Constructorul este foarte aproape de finalizarea celor 766 de metri care vor conecta autostrada Gilău-Nădășelu de restul Autostrăzii Transilvania (A3), anunță Asociația Pro Infrastructura.

Constructorul va așterne ultimul strat de uzură, rămând de executat doar fisisaje: taluzări, rigole/șanțuri, parapete protecție, indicatoare, marcaje rutiere.

Potrivit Pro Infrastructura, în aceste zile se face pre-recepția, iar recepția la finalizarea lucrărilor ar trebui să fie efectuată șa sfârșitul lunii.

Sunt șanse mari ca la sfârșitul acestui luni se se poată circula pe 9,5 km de autostradă între Nădășelu și Gilău. Astfel se evită complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda.

Trnsonul de autostradă Gilău-Nădășelu a fost finalizat încă de anul trecut, dar nu a putut fi folost. Din acest motiv, a primit denumirea de ”autostrada-muzeu”.

Nodul Gilău este cel care va lega acest tronson de restul Autostrăzii A3, spre Câmpia Turzii. Podul a fost început de Bechtel, nu a fost terminat și de atunci se tot așteaptă finalizarea lui.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare