Sunteti aici:SocialGala excelenței în mediere la CJ "sau" TEORIA formelor fără fond

Gala excelenței în mediere la CJ „sau” TEORIA formelor fără fond

Publicat in data

DSC04746

Hotelul Univers T din Cluj Napoca a găzduit „oastea” de mediatori din România cu scopul de a promova instituția medierii și a decerna diplome anumitor mediatori cu realizări în acest domeniu.

Printre premianți sau numărat Alina Gorghiu (deputat PNL), Aurel Codoban (Prof. Univ. dr. și specialist în comunicare), Anca Ciucă (Fost Președinte a Consiliului de mediere urmărită penal pentru fals,uz de fals și abuz în serviciu), Zeno Sustac (Vice-președinte al Consiliului de mediere) etc.

Din Guvernul României și-au anunțat prezența: Premierul Ponta, Ministrul Justiției, Președintele ICCJ, judecători CSM, dar nu au ajuns la eveniment! Defapt nu aveau de ce să vină, că era o cheltuială de deplasare pe spinarea statului, fiindcă această gală s-a tranformat în elogii personale- lansarea cărții lui Jeno Sustac și nimic concret- mai clar spus  o pierdere de vreme.

Domnul Laurențiu Seffler, mediator în România și Ungaria, membru al Uniunii mediatorilor din Ungaria și al asociației internaționale de coaching și mediere, partener al școlii de mediere și coaching din Ungaria condusă de Prof. Univ. dr Kollar Jozsef, consideră că medierea este obligatorie și sancționatorie din 1 august 2013, în conformitate cu Noul Cod de Procedură Civilă. Adică legea te obligă înainte de primul termen să parcurgi procedura medierii.

Deși se așteaptă toți mediatorii ca această instituție să ofere ceva concret, totul este o încurcătură legislativă, care permite oricărui individ să ajungă mediator. Articolul 7 din legea 192/2006 stipulează că: Poate deveni mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;.
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

Astfel, indiferent că ești ginecolog-dentist sau pastor- tirist poți ajunge mediator numai să nu fii debil mintal. La mediere trebuie să ai calități: să fii bun pe partea de manipulare, persuasiune, lobby etc. Legea dă voie oricui și uite-așa se umple România de MEDIATORI SPECIALIȘTI. Adevărul este că puțini sunt cei care reușesc în profesie, restul se resemnează cu FUNCȚIA și cu gândul la prosperitate pecuniară.

În concluzie, dragi  evenimentiști nu mai organizați gale doar de dragul diplomelor și adunărilor fără ceva concret că nu aduceți nici un folos pentru comunitate!

DSC04750

 

 

 

 

 

INTRA IN DISCUTIE

5 COMENTARII

  1. OOOO, credeti ca doar Anca Ciuca are un c-v penal?? cautati la Zeno Daniel Sustac sa vedeti acolo urmariri penale:)) il concureaza pe umflatul Zamfir, urmasul plaiesilor ( cel plin de dosare penale/chiriasul Parchetelor si sectiilor de politie)
    Ura, au fost premiati penalii in frunte cu Sustac!

  2. Ceva concret cum spuneti ar trebui sa vina in primul rand din partea Consiliului de Mediere, care organizeaza profesia de mediator in Romania. Dar iata ca, nu numai ca nu face nimic, ci dimpotriva, organizeaza pe banii mediatorilor, o gala a mediatorilor. De ce? Pentru a „multumi” orgoliile personale ale unor membri ca Gabriela Mihut si altii. Si pentru a recunoaste ce? Ca nu au facut nimic de cand s-au infiintat. Probabil ca au copiat modelul de la alte institutii care exista numai cu numele, nu si activitatea.

    • Consiliul nu este capabil sa faca ceva si sa si argumenteze de ce face asta. E mai simplu sa ii cante in struna lui Mihut, uitand ca de fapt, mediatorii sunt cei care ii aleg pe membri consiliului si tot ei ii pot da jos. Daca isi inchipuie ca gala mediatorilor convinge pe cineva, atunci se inseala amarnic. Mediatorii nu au nevoie de gale pe banii lor, au nevoie ca atunci cand se pune problema unei modificari legislative consiliul sa le tina partea. Asa se intampla cu alte profesii – avocati, notari. Daca nu se poate cu acest consiliul, atunci vom alege altul.

        • Limbajul folosit dovedeste ca inca sunteti in stadiu de australopitec. Imi place sa cred ca nu sunteti mediator. Daca, din pacate sunteti mediator, faceti de rusine profesia noastra prin atitudinea clara de cocalar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...