furt Calea Dezmirului

Furturile din mașini au înregistrat o creștere în Cluj-Napoca

Numărul ninfracțiunilor din municipiul Cluj-Napoca a fost în scădere în anul 2017, excepție făcând furturile din mașini. Eliminarea taxei de mediu a determinat o creștere foarte mare a numărului de mașini din municipiu, iar proporțional au crescut și furturile din autoturisme.

”Furturile din mașini a avut o creșterea mai mare în 2017, decât în anii anteriori. Prin eliminarea taxei de mediu a crescut și numărul de mașini și exponențial a crescut numărul de furturi din mașini. Ca și cetățean este extrem de inconfortabil să te trezești cu mașina spartă și unele lucruri sustrase. Am discutat deja pentru a lucra și a preveni creșterea acestui fenomen, unul extrem de neplăcut și care trebuie să fie curmat”, a declarat primarul Emil Boc.

Per ansamblu însă, furturile în municipiul Cluj-Napoca au fost mai puține în 2017, comparativ cu anul 2016.

”În 2017 au fost înregistrare 9497 de infracțiuni asupra patrimoniului, constituind cea mai importantă grupă de infracțiuni, 69,73% din totalul infracțiunilor sesizate, în jurul căreia se concentrează activitatea noastră. Au fost sesizate 6094 de infracțiuni contra patrimoniului, trendul fiind descrescător. Furturile au o pondere de 69%, fiind sesizate 4260 astfel de fapte, în scăderea față se perioada similară a anului 2016”, potrivit raportului Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

La nivel european, Cluj-Napoca este perceput ca un oraș sigur, situându-se pe poziția 6 în ceea ce privește percepția criminalității.

”Cluj-Napoca este perceput ca și un oraș sigur. Am participat la raportul activității poliției județului Cluj unde se semnala o analiză privind percepția criminalității la nivel european și mondial. Din perspectiva acestei analize, Muncicipiul Cluj-Napoca se situează pe locul 13 din 367 de orașe nominalizate la nivel mondial și pe locul 6 din 129 de orașe la nivel european, perceput fiind ca un oraș sigur. Percepția pe care oamenii o au despre oraș este una bună spre foarte bună. Cluj-Napoca se poziționează mult mai bine decât orașe precum Bratislava, Praga, Lisabona, Berlin, Budapesta sau Copenhaga. În acest clasament europen, Clujul se află pe locul șase, alte orașe din România, precum Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, București ocupă lorucrile 20,21,28,41, 42, mult dincolo de percepția privind siguranța pe care o are municipiul nostru”, potrivit primarului Emil Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare