Premieră la Cluj Napoca turneul de fotbal pentru comunitatea LGBT

Cluj Napoca găzduiește în perioada 22-24 februarie va avea loc la a doua ediție a turneului Fotbal pentru Diversitate, organizat de Asociația MozaiQ și Q Sports România, alături de partenerii locali PRIDE România, Glia Queer, Cluj United și sposorul club Delirio, eveniment sportiv care-și propune să sublinieze importanța combaterii homofobiei și transfobiei în sport.

Luptăm împotriva discriminării prin sport, unde fiecare pornește cu șanse egale, indiferent de rasă, etnie, orientare sexuală sau identitate de gen, vârstă sau statut socio-economic. Sportul este diversitate. De-a lungul anilor numeroase competiții sportive au adus laolaltă oameni din toate zonele, care au transmis mesaje puternice.

La turneul Fotbal pentru Diversitate vor participa șase echipe de amatori, patru din Cluj Napoca și restul din București, în total 45 de sportivi vor lupta pentru medalii la Fabrica de Sport pe str. Tudor Vladimirescu nr. 22. Conferința de deschidere a turneului va avea loc vineri 22 februarie, de la ora 20, la Centrul Cultural German Cluj Napoca, pe str. Universității nr. 7-9. Finalele vor avea loc duminică, 24 februarie, începând cu orele 12 la Fabrica de Sport.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare