alin tise banner
film rusesc

Festivalul de Film Rusesc, o călătorie prin Rusia

Asociația Vostok Group organizează ce-a de a două ediție a Festivalului de Film Rusesc ”Seri în Moscova”. Festivalul se va desfășura în intervalul 8-11 noiembrie, la Cinema Victoria.

”Anul acesta ne-au fost întrecute toate așteptările legate de impactul evenimetului. Sunt foarte multe persoane care și-au manifestat interesul să participe. Anul acesta festivalul își proune să arate noul val de producții din Rusia. Cel mai vechi film este din 2016 și cel mai nou este din 2018. Ideea festivalului a fost de a prezenta filme controversate. Filmele nu au fost impuse de Rusia. Ni s-au pus la dispoziție mai multe filme din care am ales. Sunt filme precum Matilda sau Viking care au stârnit controverse și în Rusia”, ne spune Vlad Crișan, președintele Asociației VOSTOK Group.

Festivalul este o călătorie prin Rusia contemporană, imperială sau sovietică.

”În cadrul UBB dintre cele 22 de centre culturale unul este centrul cultural rus. Colaborările cu Asociația Vostok Group vizează și partea de arte vizuale și cinematografie. Filmele de anul aceste nu mai sunt dedicate unui singur regizor. Anul acest avem filme din registre cinematografice diferite. Impresia generală este faptul că ele încearcă să promoveze teme iconice ale Rusiei: baletul, cuceririle spatiului făcute de Uniunea Sovietică, sportul, Rusia Imperială. O călătorie prin Rusia contemporană, imperială sau sovietică. Avem actori din generații diferite. Matilda, filmul de închidere a fost în centrul unui scandal deoarece depășește adevărul istoric și se duce într-o zonă de istorie alternativă. Bolsoi este un film care merge pe alte linii decât clasicile filme despre balet. Bolsoi vine cu o perspectivă diferită, arată culisele, dar și ce înseamnă să vii din Rusia profundă și să ajungi pe scena unui teatru atât de mare. Puteți viziona Viking care este al doilea cel mai scum film făcut în Rusia. Sobor, povestea revoltei din lagărul de concentrare. Este o călătorie în Moscova, Sankt Petersburg, alături locuri minunate, celebre ale Rusiei. Arată spațiile faimoase, turistice, încărcate de istorie ale Rusiei”, a declarat Mihaela Lovin, de la Centrul Cultural Rus Cluj Napoca

Expoziție de fotografie despre Cernobîl

”Sunt încântată că există un astfel de eveniment în Cluj. În Republica Moldova, de unde vin eu avem mai multe informații legate de Rusia și Ucraina. Doream să merg de mult timp în Cernobîl. Între negru și alb exist foarte multe nuanțe de gri. Expoziția este despre natura care se dezvoltă, faună și floră, culori vii, lipsa factorului antropic. O altă latură a Cernobîlului”, a declarat fotograful, Oxana.

Expoziția va putea fi vizionată de vineri până duminică.

Programul Festivalului de film rusesc

Joi, 8 Noiembrie, 2018
5:00 PM
Gala de Deschidere a Festivalului
5:00 PM – 8:00 PM
Film „BOLSHOI”
Vineri, 9 noiembrie 2018
4:00 PM
Expoziție de Fotografie
5:00 PM
Quiz
6:00 PM – 7:30 PM
Film „FRIDAY”
8:00 PM – 10:15 PM
Film „VIKING”
Sâmbătă 10 noiembrie 2018
4:30 PM – 6:00 PM
Atelier de ZENTANGLE
6:00 PM – 8:15 PM
Film „ANTRENORUL”
8:30 PM – 10:30 PM
Film „SOBIBOR”
Duminică 11 noiembrie 2018
5:00 PM – 5:30 PM
Gala de Închidere a Festivalului
5:30 PM – 7:50 PM
Film „VREMEA CELOR DINTÂI”
8:30 PM – 11:00 PM
Film „MATILDA”

Citește și:

Festivalul de Film Rusesc ”Seri în Moscova”

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare