Film realizate de un student clujean, la Festivalul de la Locarno

Filmul Patul lui Procust, regizat de Adrian Împărățel, student al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a fost selecționat la Festivalul de la Locarno (Elveția),

Festivalul de la Locarno este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa. Având prima ediţie în anul 1946 festivalul este acreditat în top 15 mondial, alături de Cannes sau Berlin.

                Adrian Împărățel este student în anul II la Cinematografie & Media, Specializarea Regie de Film.

Proiectul său – inițial un exercițiu de seminar – este coordonat de cunoscuții regizori Radu Jude și Adrian Sitaru, profesori ai Universității Babeș-Bolyai, care contribuie activ la dezvoltarea Școlii de film de la Cluj.

                Filmul va fi proiectat în cadrul secțiunii Pradi di domani (Leoparzii de maine) a competiției pentru trofeulPradino d’Oro. Acest trofeu a fost câștigat de reprezentanții Facultății de Teatru și Televiziune a UBB în anii 2017 – Cristina Haneș (absolventă a secției de Cinematografie din Facultatea de Teatru și Televiziune), respectiv  2007 – Adrian Sitaru.

                Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului: https://www.locarnofestival.ch/pardo/program/archive/2018/catalog-sections.html?sid=71007.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare