absolvire UMF

Festivitatea de absolvire a promoției 2018 a UMF Cluj

Absolvenții promoției 2018 a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au rostit jurământul hipocratic în cadrul solemn, dar plin de emoție al festivității de absolvire. Evenimentul a avut loc în 7 iulie, pe Stadionul Cluj Arena din municipiu.

Mii de persoane au fost prezente la festivitate pentru a le fi aproape absolvenților în această zi festivă care marchează încheierea primei etape din formarea tinerilor. În cadrul ceremoniei au fost premiați șefii de promoție, a avut loc predarea cheii către cei care vor duce mai departe tradiția acestei universități, iar proaspeții absolvenți au jurat să respecte principiile lui Hipocrate. Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol de lasere.

„Aveți privilegiul să fiți absolvenții unei școli medicale de prestigiu care, datorită dedicației corpului profesoral, nivelului înalt al educației sale, importanței acordate cercetării, calității îngrijirii medicale, și-a dobândit respect și admirație nu doar în țară, ci și dincolo de hotarele ei. În deceniile următoare vom întâlni o lume a schimbării rapide și profunde, aproape inimaginabile, cu care începând de astăzi veți începe să vă confruntați.Se pune întrebarea dacă sunte-ți pregătiți de provocăriile multiple și imprevizibile care vă așteaptă. Eu am credința că universitatea noastră v-a pregătit în acest sens, oferindu-vă trei daruri: cunoștințe, viziune și încredere”, a precizat profesor doctor Alexandru Irimie, rectorul UMF Cluj.

Citește continuarea articolului și vezi galeria foto pe Ziar Medical

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare