Festivalul scurtmetrajelor în portugheză

Festivalul scurtmetrajelor în portugheză reunește 9 scurtmetraje din țările în care limba oficială este limba portugheză, respectiv din Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Príncipe și Timorul de Est.

Obiectivul acestui festival este să aducă în atenția publicului producțiile cinematografice din țările în care limba portugheză este limbă oficială și să marcheze Ziua internațională a limbii portugheze – 5 mai.

De la legende africane și până la probleme de factură socială și economică, festivalul reunește o mare varietate de teme, care reflectă, în egală măsură, diversitatea culturilor din țările în care limba portugheză este limbă oficială și varietatea limbii portugheze.

Ediția de anul acesta va fi prezentă în România în toate orașele care găzduiesc lectorate de limbă portugheză, respectiv:

  • București, 5 mai, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco;

(bilete pe www.eventbook.ro)

  • Cluj-Napoca, 7 mai, ora 20:00, Cinema Victoria;

(bilete pe www.cinemavictoria.ro)

  • Timișoara, 8 mai, ora 18:00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.

(Intrare liberă)

Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză. Subtitrările în limba română au fost realizate cu sprijinul Catedrei Fernando Pessoa din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare