Festivalul european al Școlilor de balet

În perioada 27-30 octombrie va avea loc la Cluj cea de-a treia ediție a Festivalului European al Școlilor de Balet “Grand Assemblé“, la care participa elevi și profesori din școli de stat și private din România, Austria, Danemarca, Italia, Germania, Slovacia.

Festivalul va avea în program workshopuri de dans clasic, pointe, dans de caracter și repertoriu pentru elevi între 10-18 ani (27, 28, 29 oct.), susținute de Simona Noja Nebyla(președinte al fundației care îi poartă numele, director executiv al Academiei de Balet a Operei de Stat din Viena), Boris Nebyla (în prezent directorul artistic al baletului Operei Naționale din Cluj), Shoko Nejime, profesor coregraf la Dancearts Boris Nebyla din Viena, Lucian Necșea, profesor coregraf la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena și Giselle Santoro maestră de balet din Brazilia. În data de 29 oct, la Muzeul de Artă, psihologul Peter Hauschild de la Universitatea Sigmund Freud din Viena va susține o conferință care va fi urmată de o masă rotundă interdisciplinară cu tema ” Psihologie și balet” la care sunt invitate personalități din domeniul științei și culturii, printre care psihologii de renume ai Clujui, prof.univ.Adriana Băban –  specialist în Psihologia Sănătății și Medicina Comportamentală. Este coordonatorul national al studiului OMS: Health Behavior in School Children. și prof. univ. Adrian Roșan – psihopedagogie specială (29 oct.).
 
Festivalul se va încheia în 30 oct. cu un spectacol de balet pe scena mare a Operei Române (Demonstrație de balet VIII) la ora 18.30 la care intrarea este gratuită.
Realizarea festivalului se datorează parteneriatelor Fundației Culturale “Simona Noja” cu Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “O.Stroia”, unde se desfășoară workshopurile, Operei Române, pe a cărei scenă se susține spectacolul, Muzeului de Artă, care găzduiește întâlnirea științifică și C.N.”Emil Racoviță” ai cărui elevi voluntari ajută la organizarea și promovarea evenimentului.

Finanțarea festivalului este realizată cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii