film rusesc

Asociația Vostok Group organizează ce-a de a două ediție a Festivalului de Film Rusesc ”Seri în Moscova”.

Festivalul se va desfășura în intervalul 8-11 noiembrie, la Cinema Victoria.

            Ediția din acest an se dorește a fi una care să îmbine actualitatea cu istoria, regăsind în program activități de acomodare  cu mediul și cultura rusească. Acestea au și scopul de a da posibilitatea participării persoanelor de toate vârstele. La acestea se adaugă o serie de filme care aduc într-o lumină mai puțin utilizată fapte istorice, culturale și sociale.

            ”La prima ediție mi-am spus că acest festival nu va avea șanse să mai fie organizat în viitor. Eram foarte sceptică. Apoi a avut loc festivalul și am rămas surprinși câte personae interesate au participat. La sfârșitul evenimentului, când am tras linie, s-a dovedit că o viitoare ediție este bine-primită. Așadar, iată-ne la cea de-a doua ediție, la care lucrăm de mai bine de două luni. Încă de acum suntem impresionați de numărul mare de interacțiuni cu programul de anul acesta. Aș putea spune că este de-a dreptul copleșitor, ținând cont că echipa de organizare este formată din oameni simpli, fără experiență în domeniul acesta.”, declară Diana Escariu, managerul general al proiectului Festivalul de film rusesc.

            ”Festivalul acesta înseamnă pentru noi acel centru de energie care ne face să lucrăm în continuare și să oferim ce avem mai bun. Totuși nimic din ce se va desfășura în 8-11 noiembrie nu ar fi fost posibil fără minunații noștri parteneri și sponsori, cărora le suntem recunoscători și le mulțumim că s-au implicat alături de noi în acest eveniment. Aș dori să adresez mulțumiri către Cinema Victoria, Centrul de Cultură și Stiință Rus București, Centrul cultural Rus Cluj-Napoca, Goldeen Cargo,  Brand Computers și mulți alții pe care nu ii voi mai enumera, dar care sunt la fel de importanți pentru echipa de organizare și pentru acest festival.”, ne spune Vlad Crișan, președintele Asociației VOSTOK Group.

Prețul unui bilet este de 13 lei. Prețul unui abonament pentru oricare 3 filme este 30 lei.
Biletele se pot achiziționa de la Cinema Victoria.

Programul Festivalului de film rusesc

Joi, 8 Noiembrie, 2018
5:00 PM
Gala de Deschidere a Festivalului
5:00 PM – 8:00 PM
Film „BOLSHOI”
Vineri, 9 noiembrie 2018
4:00 PM
Expoziție de Fotografie
5:00 PM
Quiz
6:00 PM – 7:30 PM
Film „FRIDAY”
8:00 PM – 10:15 PM
Film „VIKING”
Sâmbătă 10 noiembrie 2018
4:30 PM – 6:00 PM
Atelier de ZENTANGLE
6:00 PM – 8:15 PM
Film „ANTRENORUL”
8:30 PM – 10:30 PM
Film „SOBIBOR”
Duminică 11 noiembrie 2018
5:00 PM – 5:30 PM
Gala de Închidere a Festivalului
5:30 PM – 7:50 PM
Film „VREMEA CELOR DINTÂI”
8:30 PM – 11:00 PM
Film „MATILDA”