Petre Daea

Fermierii clujeni îl susțin pe Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Fermierii clujeni se declară împotriva acțiunilor de denigrare și propuneri de înlăturare a Ministrului Agriculturii. Potrivit mesajului transmis de fermieri, Petre Daea este primul ministru  după anii ’90 care prin acțiunile  sale a reușit să aducă ministerului rezultate palpabile și vizibile fiind în permanență în contact cu fermierii români și cu problemele acestora.

”Experiența reală a domnului ministru Petrea Daea a avut un important  cuvânt de spus în programele adresate fermierilor precum : Programul Lâna, Programul de sprijin pentru tomate, Programul pentru suine din rasele Mangalița și Bazna, Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol”, transmit fermierii.

Petre Daea nu poate fi învinovățit pentru pesta porcină africană

În contextul evoluției virusului pestei porcine africane  în România, virus care nu are multe soluții de extirpare,  care este de asemenea prezent în țări precum Polonia, Ungaria, Spania, atacurile venite spre domniile lor  ministrul Agriculturii Petre Daea și Dr. Geronimo Răducu Brănescu – Preşedinte – Secretar de Stat al ANSVSA sunt complet nefondate și rău intenționate .

Considerăm că domnul ministru Petre Daea trebuie să rămână în poziția pe care o ocupă fiind recunoscut de fermieri ca omul care le ascultă problemele și aduce întotdeauna soluții reale pentru rezolvarea acestora.

Influențele politice active în jurul Ministerului Agriculturii trebuie să țină cont de vocea și doleanțele fermierilor români deoarece suntem pregătiți să îl susținem pe domnul ministru Petre Daea inclusiv prin proteste și mișcări de stradă. Suntem convinsi  că maturitatea la care am ajuns ne îndreptățește să ne alegem și să ne susținem uniți un lider și nu o simplă prezența .

Mesajul a fost semnat de:

  • Someș Arieș Cooperativa Agricolă – președinte   Țandea Cristian Dan
  • Asociația  fermierilor crescătorilor de bovine Cluj – președinte  Podar Stelian
  • Asociația crescătorilor de animale “Someșana” – președinte  Pop Doru
  • Cooperativa Ovinex Cojocneana – președinte Hădărean Cosmin
  • Cooperativa Agricolă Transilvania – președinte Ionuț  Ioan Vasile

Alte articole: Pesta porcină africană – Recomandări privind sacrificarea porcilor

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare