sibiu
Foto: Colecţia 1940, cea mai iubită de „U”-işti. Colecţie de caractere nu de ţoale simandicoase…

Fără fustiţă la meciul cu Astra!

Cică, „U” şi-a lansat săptămâna aceasta o colecţie vestimentară smart casual, pentru primăvara anului 1914. Nu mă pricep la modă, habar nu am ce înseamnă smart casual. Şi dacă o sa caut pe google, ca să pricep, o să uit în două minute, aşa că nu mă obosesc.

Înţeleg şi apreciez că s-au produs fulare, hanorace, jachete noi, din materiale de calitate. Nu prea înţeleg fudulia, snobismul şi vocabularul folosit cu ocazia acestei lansări. Poate clubul vrea să atragă în tribune fetele şi fătărăii cu ifose. Ăştia până se îmbracă, se rujează, ca să plece la meci, ajung prin minutul 89.

Parcă văd ce discuţii o să fie în peluză, unde toţi sunt un fel de Botezatu, dar mai nervoşi un pic.
Fan cu două torţe-n mâini: ” De când am jachetă nouă, nu o ard, nici nu mă plouă.”

Suporter cu papion alb negru, către altul mai prost îmbrăcat: „Poţi observa, la mine, linia impecabilă a pantofilor, care se potrivesc cromatic cu poşeta şi eşarfa.”
Răspuns:”Bine, mă, că te-ai vestimentat, ca să te îmbraci. Ai grijă, când te-mbeţi, să nu borăşti pe ele. Poate intră la apă şi umbli în buricul gol.”

O să apară, cu siguranţă şi Brigada Top Model, care va afişa un banner agresiv: „Luptăm, luptăm şi smart casual ne îmbrăcăm.”
Tribuna o să cânte „Slavă ţie vestimentaţie, că ne eşti mereu un scut.”

Eu am o singură dorinţă. Să nu poarte băieţii noştri, în meciul cu Astra, fustiţe scurte, mulate şi foarte provocatoare. Poate ne violează ăia şi ne mai şi bat acasă. Dacă retrogradăm o să defilăm şi o să facem parade de modă, la
ceasuri matinale, cu toţi desculţii.

Adrian Cinpoeru