Expoziția de pictură ”Cărți nescrise” la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Ca în fiecare an, Festivalul Internațional de Carte Transilvania are printre invitații de onoare un artist care, prin creația sa, surprinde universul cărții.

La această ediție, pictorul Dan Crecan va fi prezent cu expoziția ‘Cărți nescrise’, deschisă pe toată perioada FICT 2017 în spațiul de evenimente amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Despre pictor și lucrările sale va vorbi poetul clujean Ion Mureșan, care, într-un album omagial dedicat artistului la 60 de ani, scria: ‘Tablourile sale sunt pline de viață, fierb, mișcă, se agită și îți prind ochii în ochiuri de vârtejuri. Căci, și asta cred eu, e calitatea de căpătâi a pictorului nostru, e un mare colorist. Nu știu rețeta, dar în tablourile sale nu există culori care se ceartă. Culorile din tablourile lui Dan Crecan aduc aminte de bețiile ultimative de la ora închiderii cârciumilor din vremea tinereții: vis și armonie’.

Dan Crecan (25 aprilie 1955, Bălan, Sălaj) a absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca (1974) și Institutul de Arte Plastice și Decorative ‘Ion Andreescu’ din Cluj-Napoca (1980). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici Profesioniști în cadrul UNESCO. În perioada 2005-2011 a fost președinte al Filialei Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Se bucură de numeroase expoziții personale și colective în țară și în străinătate. Din anul 1980 locuiește în Alba Iulia.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii