Elevii Școlii Gimnaziale din Tureni îndrumați spre artă și cultură

Cu ocazia evenimentului școlar ,,Școala Altfel” desfășurat pe parcursul unei săptămâni la finele lunii mai, elevii Școlii Gimnaziale din comuna Tureni au participat la diferite activități menite să le dezvolte aptitudinile tehnice dar și interesul pentru artă și cultură.

 

Activități de succes pentru elevii claselor gimnaziale

Astfel, elevii claselor mai mici, respectiv cei din clasa 0 și până la clasa a 4a au participat la o excursie de o zi la Alba Iulia, activitate care a avut drept scop extinderea orizontului cultural a celor mici.

Pentru elevii mai mari, au fost organizate ateliere practice iar cu ajutorul firmei EVW Holding, 60 dintre aceștia au avut șansa de a se pune în locul managerilor, timp de o zi. Activitatea i-a captat atât de tare pe elevi, încât unul dintre aceștia a reușit să ducă la final vânzarea unui camion.

,,Am organizat uun atelier cu undițe artizanale, așa cum se făceaqu mai demult din bote de alun. Inițial am făcut una pentru a le arăta cum se face, iar ulterior fiecare copil și-a făcut propria undiță. Mulți dintre elevi au înclinații tehnice. Atelierul a durat în jur de patru ore, iar la final fiecare copil a avut o undiță funcțională. La activitatea de la Gilău au participat în jur de 60 de copii care au fost învățați să facă exact muca pe care o are un angajat de acolo. Copiii s-au implicat în rolurile pe care le-aau avut și au fost foarte entuziasmați. A fost un eveniment foarte reușit.” a susținut Chifan Cătălin, profesorul de sport a Școlii Gimnaziale din comuna Tureni.

Arta exprimării prin pensulă și pânză

O altă activitate de succes a fost atelierul de pictură numit ,,Arta exprimării prin pensulă și pânză”. Organizați pe două grupe, 16 copii au realizat sub îndrumarea profesoarei de matematică Ligia Drăgan mai multe picturi deosebite lucrate pe pânză.

,,În perioada 27-31 mai am organizat săptămâna ,,Școala Altfel”, bogată în activități care s-au desfășurat la propunerea copiilor. În cadrul consiliului elevilor au fost analizate activitățile propuse de către ei. Elevii au participat cu mare drag și au realizat chiar obiecte frumoase. Tablourile au fost realizate în cadrul activității ,,Arta exprimării prin pensulă și pânză” la care au participat 16 elevi, care sub îndrumarea profesorului de matematică Ligia Drăgan au realizat tablouri pe care în acest an le vor păstra, urmând ca din anii următori acestea să facă parte din galeria de picturi a școlii. Anul trecut, tot sub îndrumarea doamnei profesoare s-a făcut un atelier de sculptură. O altă activitate importantă la care au participat elevii școlii și care a fost altceva față de ce se întâmplă de obicei a fost activitatea organizată împreună cu colaboratorii noștrii de la firma EVW Holding din comuna Gilău unde la propunerea doamnei Ani Vâju, părinte din cadrul școlii am desfășurat acțiunea ,,manager pentru o zi”. A fost o activitate deosebită, copiii au fost foarte impresionați și s-au implicat în această activitate. Sperăm ca pe viitor să păstrăm această colaborare cu domnii de la firma respectivă și chiar am dorit să le expunem această dorință a noastră de a fi și dânșii ,,profesori pentru o zi” anul viitor în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”. Credem că va fi o acțiune reușită.” a declarat pentru Cluj Manifest doamna Carmen Porcișoară, director al școlii gimnaziale din comuna Tureni.

Aceste activități au fost deosebit de apreciate atât de către copii, cât și de către părinții acestora.

 

Oana Rațiu

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii