Elevii Școlii de Poliție, cadouri pentru copiii proveniți din medii defavorizate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În pragul sărbătorilor pascale, elevii Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca au continuat un proiect umanitar început în anul 2010, venind în ajutorul copiilor proveniţi din medii defavorizate, găzduiți de Asociația Sfânta Veronica Dumbrava.

În ziua de 24 aprilie 2019, elevii școlii clujene de poliție le-au făcut o vizită celor 122 de copii și tineri de la Dumbrava. Pe lângă dulciurile și articolele sportive pregătite pentru aceștia, elevii le-au oferit și o alternativă pentru viitor, prezentându-le profesia de polițist, pentru a le insufla ideea că, dacă își doresc cu adevărat, și ei pot să devină polițiști.

Activitățile au fost împărțite pe trei categorii de public. Pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani au fost pregătite jocuri preventive interactive legate de poliția rutieră, micuții fiind chiar puși în postura de a dirija traficul și pietonii. Copiilor cu vârste între 10 și 15 ani le-au fost prezentate câteva aspecte incitante din activitatea unui polițist criminalist. Cu ajutorul pulberii magnetice, tinerii au evidențiat urme papilare, fiindu-le explicată importanța acestora în stabilirea autorilor unor infracțiuni. Copiii au rămas și cu o amintire: amprenta degetului lor mare într-un breloc personalizat. Pentru cei mai mari, au fost simulate diferite procedee de tactică polițienească. Li s-a prezentat modul în care acționează polițiștii atunci când identifică un infractor (interceptare, legitimare, încătușare, conducere la secție).

Starea pozitivă de spirit, implicarea copiilor și tinerilor în toate jocurile și activitățile propuse de elevii și cadrele didactice ale școlii de poliție au umplut de bucurie inimile tuturor celor implicați în acest proiect.

Ultimile articole

Articole populare