Elevii află astăzi la ce licee vor învăța în următorii patru ani

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Rezultatele repartizării computerizate la licee vor fi afișate astăzi, 10 iulie, în online. Peste 150.000 de elevi vor afla pragul cărui liceu îl vor călca în următorii ani.

Sistemul de repartizare computerizată funcționează la fel ca în anii precedenți. Elevii sunt ordonați descrescător, pentru fiecare clasă de la fiecare liceu luându-se în considerare copiii cu mediile cele mai mari care au aplicat pentru respectivul profil.

Dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, considerate de trecere, astfel rezultând un procent de promovabilitate de 76,2%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au au obținut nota maximă la examen.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.

Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău