Elev de la Liceul de Arte, șpreiat în ochi de doi tineri, în stația de autobuze de la ”Someșul”

DSCN4754

Unui tânăr de 13 ani, elev în clasa a VII-a de la Liceul de Arte “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca i-a fost pulverizat în ochi un spray paralizant, în plină stradă, luni 5 ianuarie, ora 15:15.

Făptașii au fost doi tineri necunoscuți, aproximativ de vărsta lui, cu care Horațiu încinsese o bătălie cu bulgări de zăpadă.

Horațiu susține că se întorcea de la școală, împreună cu alți doi colegi de clasă și în stația de autobuze a profitat de zăpada abundentă, încingând o bătălie cu tinerii necunoscuți, însă la un moment dat, unul din cei doi a scos un spray lacrimogen, golindu-i conținutul în față. Horațiu s-a prăbușit la pământ, după care un trecător binevoitor l-a dus la Secția a II-a de Poliție de pe b-dul 21 Decembrie, de unde  polițiștii au anunțat SMURD-ul.

În scurt  timp echipajul SMURD l-a transportat pe elev la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Cluj, iar medicii i-au identificat mai multe leziuni pe cornee. Miercuri 7 ianuarie, băiatul și tatăl său, nevăzător, se aflau la sediul IML Cluj, unde așteptau eliberarea certificatului medico-legal. „Voi merge până în pânzele albe pentru prinderea făptașilor, pe care colegii fiului mei îi știu din vedere, fiind elevi în zonă. Imediat după ce ni se va elibera certificatul medico-legal îl voi duce la poliție, pentru ca să se poată începe căutarea lor” – a declarat pentru ClujManifest tatăl elevului.

Evenimentul a creat emoție în rândul profesorilor și colegilor tănărului de la Liceul de Arte Plastice “Romul Ladea”. Prof. Gavril Zmicală, directorul liceului a declarat, la rândul său următoarele:”Considerăm că incidentul elevului nostru este unul inacceptabil , iar deținerea de către minori a unor spray-uri paralizante prezintă un înalt grad de periculozitate pentru ceilalți tineri. Organele abilitate trebuie să ia măsuri pentru identificarea făptașilor și de asemenea, să fie mai des prezente pe străzi,  orele cînd copiii mersg sau ies de la școală. ”

Din păcate, căutarea făptașilor va mai dura, fiindcă părinții lui Horațiu  i-au rătăcit acestuia certificatul de naștere, astfel că IML Cluj nu-i va elibera certificatul-medico legal decât vineri, 9 ianuarie, după ce Primăria Cluj îi  va face lui Horațiu un nou certificat de naștere.

DSCN4758

Latest articles

Related articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.