Șapte echipamente de ultimă generație pentru două spitale clujene

Șapte echipamente de ultimă generație vor intra în dotarea a două spitale clujene, Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

„Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație are o importanță aparte pentru asigurarea unui act medical de cea mai înaltă calitate. Cu ajutorul acesteia, pacienții vor beneficia de servicii medicale la standarde europene și de proceduri caracterizate de un grad sporit de acuratețe. Cu siguranță, anul 2019, pe care l-am anunțat deja ca fiind Anul Sănătății la Consiliul Județean, va aduce multe alte investiții în infrastructura medicală clujeană“, a declarat, Alin Tișe, președintele Consiliului județean Cluj.

Spitalul Clinic de Recuperare va primi un aparat Diapulse, un microscop operator și un aparat Roentgen, toate de ultimă generație. Instituția spitalicească va beneficia și de un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar și de un sistem de mapping tridimensional.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” urmează să beneficieze de un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor, sistem ce va fi folosit de Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală – Computer Tomograf.

Utilitatea acestor aparaturi și echipamente medicale ultramoderne este cu atât mai mare cu cât ele vor contribui direct la eficientizarea actului medical, asigurând un standard înalt de realizare a obiectivelor terapeutice într-o multitudine de patologii, în condiţii de calitate şi siguranţă atât pentru pacient cât şi pentru personalul medical.

Pentru achiziționarea aparaturii necesare celor două unități spitalicești, Consiliul Județean asigură o cofinanțare de circa 312.000 de lei, valoarea aprobată la finanțare prin intermediul programului destinat dezvoltării infrastructurii locale fiind de peste 5 milioane de lei.

Latest articles

Related articles