zona centrala tarifele de parcare

După ce nu a putut plăti parcarea în centru, Boc schimbă parcometrele

Un cetățean prezent la ședința Consiliului local Cluj-Napoca a atras atenția asupra faptului că parcometrele nu acceptă plata cu cardul, singura variantă care le rămâne clujenilor fiind plata cu monede.

”În cazul parcărilor, automatele de plată în momentul în care te duci să plăteşti fie nu funcţionează fie nu merge cardul, nu se conectează, iar dacă dorești să achiţi cash nu cred că se pune problema din moment ce e vorba doar de monede. Ca să plăteşti o oră îţi trebuie 20 de monede de 50 de bani„ a sesizat un clujean.

”De foarte multe ori am pățit ca parcometrul să nu funcționeze. Sau să funcționeze parțial. Asta înseamnă că ia banii mărunți greu (bagi fisa, fisa cade), sau nu funcționează cardul bancar (am încercat cu două diferite). Asta s-a întâmplat în locuri variate din centru, odată chiar în fața primăriei de lângă Memorandiști. Bineînțeles că am raportat aceste defecte la numărul de telefon afișat pe parcometru. Majoritatea oamenilor care folosesc telefoane cu cartele prepay își încarcă telefoanele cu minute /net, și e foarte greu să plătești parcarea”, potrivit unui alt clujean.

Primarul Emil Boc a recunoscut că s-a lovit și el de această problemă, astfel că a decis să înlocuiască parcometrele din zona centrală, în acest moment fiind demarată deja licitația.

”Pentru parcări, în acest moment suntem în procedură de licitaţie pentru 50 de parcometre noi, în primă etapă, care să aibă inclusiv card ca modalitate de plată, contactless, şi sper să fie înlocuite toate parcometrele din zona centrală. Aveţi dreptate, recunosc acest lucru. Şi eu personal m-am întâlnit cu această situaţie motiv pentru care am luat decizia de a schimba toate parcometrele din zona centrală”, a declarat Boc

Probleme privind plata parcărilor au fost sesizate și pe pagina de sesizări a primăriei. Clujenii au atras atenția asupra faptului că și sistemul de plată prin sms are perioade când nu funcționează.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare