Donează pentru proiectul PEDITEL 1791.Sfat medical pediatric prin telefon!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

PEDITEL 1791.Sfat medical pediatric prin telefon non stop  este un call center pediatric care ofera parintilor un sfat medical avizat.  Medicii au preluat peste 43,000 de apeluri pana in prezent. Sfatul medical este gratuit.

Costul unui apel este 10 lei / acopera cheltuielile cu medicii specialisti, cu o linie de garda,  chiria numarului scurt 1791, internet cu banda garantata si IP fix, spatiul de functionare, cheltuieli administrative, echipamente IT,

La unitatile de primiri urgente pediatrice, ale celor 12 spitale pediatrice, se prezinta aproximativ 550 000 de copii anual. 10% sunt urgente medicale.

Timp de 12 luni, ne-am propus sa preluam 70,000/ apeluri, cu 2 linii de garda, adica 12% din numarul total al copiilor care ajung anual in unitatile de primiri urgente la nivel national

Cu 700000 lei, asiguram timp de 12 luni  in regim non stop de sfaturi medicale pediatrice pentru 70,000 de copii la nivel national: 1. Sfaturi medicale aplicabile acasa 2. Consult medical de specialitate in maxim 48 ore 3. Directionarea catre unitatea de primiri urgente –2 ore, 4. Apelare urgenta 112.

Ajutorul tau va asigura accesul la sfaturi medicale profesioniste, competente, empatice a peste 70,000 de copii in Romania

Noi vom asigura non stop, 2 linii de garda cu medici specialisti si medici primari.

In aproape 3 ani de functionare a Peditel 1791 rezultatele sunt remarcabile:

  • Am ajutat cu sfaturi medicale, triaj si orientare spre servicii medicale specializate peste 40,000 de parinti
  • A scazut cu 10% numarul prezentarilor in Unitatile de primiri Urgente
  • A scazut cu 2500 numarul de ambulante trimise catre cazuri mai putin grave
  • Eficenta bugetara in sistemul public de sanatate de 400,000 euro
30% dintre parintii care ne apeleaza sunt din zona rurala, Romania profunda, cum eufemistic este prezentat satul romanesc, ajutam oameni care sunt analfabeti functionali, care ne spun ca „va sun de acasa”, carora le spunem pe litere poduse farmaceutice sau oameni care folosesc leacuti babesti, care pun copilului real, viata in pericol. Cu amaraciune ne gandim ca poate, daca mama tanara din Gorj suna la Peditel 171, poate reuseam sa salvam bebbelusul tratat babeste cu sare fierbinte…. Dar nu auzise de noi.
 Ni se recomanda tot mai insistent :) sa-l facem un serviciu contra cost. Pentru noi, Fundatia Parinti din Romania este si va ramane un serviciu comunitar, nedicriminatoriu, cu acces gratuit la sfatul medical (apelul este cu tarif normal) pentru orice parinte din Romania…. chiar daca va trebui sa mergem pe jos pana la capatul Pamantului sa asiguram finantarea lui.
Donează:

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău