material lemnos

Doi bărbați ce transportau ilegal material lemnos au rămas fără mașini și fără marfă

Doi bărbați din Râșca și Huedin au fost amendați cu 10.000 de lei pentru că transportau ilegal material lemnos.

Polițiștii clujeni au confiscat cele două autocamioane și materialul lemnos în valoare de circa 7.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au acționat pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Acțiunile s-au derulat pe raza localităților Râșca, Mănăstireni, Călățele și Huedin.

Pe raza comunei Mănăstireni, polițiștii au oprit în trafic două autocamioane. Acestea au fost încărcate cu diverse cantități de material lemnos, conduse de bărbați din Râșca și Huedin.

Polițiștii au verificat volumul, specia și sortimentul de cherestea transportată și au constatat diferențe în ceea ce privește volumul de masă lemnoasă transportat și cel înscris în avizele de însoțire prezentate.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional. Materialul lemnos transportat fără documente legale și cele două autoutilitare au fost confiscate.

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit că avizele de însoțire secundare ale mărfii prezentate de cei conducători auto au fost emise de către reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Alba, în scopul  creării unei proveniențe fictive a materialelor lemnoase. Polițiștii s-au sesizat din oficiu  cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru protejarea fondului forestier.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare