Consiliul Civic Local a organizat astăzi, 25 octombrie 2013, dezbaterea cu tema “Influența politicienilor clujeni în viața României”, ce a avut la Casa Tauffer din Cluj-Napoca.

Conferința a fost susținută de invitați de seamă precum politicieni clujeni, cadre universitare, reprezentanți ai studenților, membri CCL, sindicaliști, reprezentanți ai patronatelor cât și presa clujeană. Organizatori: Iosif Pop și Ionuț Geană.

Mediul informal desfășurării evenimentului a dat frâu liber argumentelor celor prezenți, iar aceștia i-au tras la răspundere într-un mod elegant cu privire la ce au făcut pe politicienii clujeni pe plan local și național în ultima perioadă.

Feedback-ul politicienilor, printre care amintim pe Dna Aurelia Cristea, Steluța Cătăniciu și Dl Adrian Gurzău, s-a rezumat în mare parte la probleme actuale ale Clujului pe partea teoretică, iar pe cea practică aceștia au mentionat de câteva proiecte în derulare la care toți cetățenii clujeni ar dori să existe o finalizare cum ar fi: posibilitatea instituirii unui ajutor pentru copiii abuzați, intrarea în clasa a IX a să se facă pe baza unui examen sau Autostrada Transilvania.

„Nu trebuie să facem inițiative de lege pe bandă rulantă”, „prea multe ordonanțe de urgență”, „nu știm să ne valorificăm obietivele turistice, nu stim să le vindem”, subliniază Dna Aurelia Cristea cu privire la problemele actuale ale țării. Dna Cătăniciu punctează reprezentarea ineficientă a Clujului la București ca fiind o problemă reală și totodată faptul că situația prezentă a Clujului nu se datorează parlamentarilor. Dl Gurzau se referă la posibilitatea de a intra pe piața din Venezuela și teorii generale cu privire la faptul că „România și Cluj trebuie să devină al doilea pol economic”.

Un discurs interesant a venit din partea Dlui Ungureanu care marchează cateva probleme reale cu care se confrută țara: migrația masivă a medicilor din România și probleme de huliganism, acte antisociale masive.

Scopul acestei conferințe și a următoarelor este de a pune teoria în aplicare, iar astăzi s-a făcut un prim pas în această privință și ca drept dovadă avem propunerea de final a Doamnei Aurelia Cristea în ceea ce privește organizarea de sesiuni lucrative dintre politicieni și cetățeni.

[nggallery id=13].