alin tise banner

De DRAGOBETE, Turda a iubit românește! Foto / Video

 

De Dragobete, Organizația Tinerilor Social – Democrați din Turda – TSD a oferit, marți,  zecilor de turdeni strânși  pe pietonala din centrul orașului,  evenimentul  ,,Turda Iubește Românește”.

Prin acest eveniment organizatorii au dorit să reamintească românilor, în special tinerilor,  semnificaţia Dragobetelui, și  să sublinieze importanța păstrării tradițiilor românești și a faptului că avem propria noastră sărbătoare a dragostei, care merită să primească toată atenţia. Aflat în mijlocul turdenilor, președintele Organizației PSD Turda, Cristian Matei, ne-a declarat următoarele: ”Este o manifestare normală – zic eu – tinerețea se manifestă, tinerii trebuie să se manifeste și să fie prezenți, să imprime sentimentele tradiționale, obiceiul  tradițional românesc al Dragobetelui și mi-aș dori ca ei să se manifeste în fiecare an, de-aici înainte. Acest eveniment are loc în această piață pentru că tinerii țin la mine, eu – la rândul meu – țin la ei și astăzi este și ziua mea de naștere, astfel că ar fi bine ca fiecare Dragobete să fie ca și cel din acest an. ”

DSC_0109 (Medium)

Distracția , care a început la ora 15:45, desfășurată în acordurile formației “The Lads”, a conținut concursuri cu tematică specifică sărbătorii de Dragobete, la care s-au primit numerose premii, iar numeroși de tineri s-au fotografiat  sub Arcada Inimilor, compusă din baloane în formă de inimă, pozele rezultate fiind transpuse apoi  pe magneți  aplicabili pe frigidere. De asemenea, șansa a făcut ca o Valentină – Costea Larisa Valentina să câștige și o cină romantică în doi, pentru mesajul său scris ad-hoc , la fața locului și extras apoi dintr-o urnă.

“Concluzia acestui eveniment este faptul că ne bucurăm  foarte mult pentru că turdenii au venit la acest eveniment pentru a sărbători dragostea în stil românesc  și sperăm ca la anul să avem și mai multă lume decât astăzi,” a declarat, la rândul său Geanina Ciobanca, președintele Organizației  Tinerilor Social-Democrați din Turda – TSD.

DSC_0007 (Medium)

DSC_0014 (Medium)

DSC_0019 (Medium)

DSC_0085 (Medium)

DSC_0090 (Medium)

DSC_0133 (Medium)

1 comentariu