damian marley

Damian Marley a deschis Electric Castle (VIDEO)

Damian Marley, fiul regretatului Bob Marley, a deschis ediția șase a festivalului Electric Castle. Mii de festivalieri au luat cu asalt castelul Banffy din Bonțida în ciuda ploii, devenită deja un brand al festivalului. Înarmați cu pelerine și cizme de gumă, aceștia au dansat în ploaie alături de Marley, impresionat de publicul din România.

”Știam că este multă lume care aștepta să vin în România și asta s-a văzut când eram pe scenă. Au fost receptivi, dacă am spus ”mâinile sus” toată lumea, până în ultimult rând era cu mâinile sus. M-a surprins că știau și piesele de pe noul album, nu doar pe cele mai vechi. Mi-ar plăcea să mă reîntorc în România”, a declarat Marley.

Despre moștenirea de a fi fiul unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști la nivel mondial, Damian a declarat că nu consideră acest lucru o povară, iar lumea îl ascultă pentru muzica lui, nu pentru cine este el.

”Ca și muzician, oamenii ascultă muzica mea pentru că le place. Nimeni nu o sa asculte muzica mea doar pentru că sunt fiul lui Bob Marley. Oamenii ma iubesc pe mine, astfel că la sfârșitul zilei nu prea contează a cui fiu sunt”, potrivit lui Marley.

Damian Marley a atins un subiect tabu în România: marijuana

Încă de pe scenă, Damian a atins un subiect sensibil în România, consumul de canabis. Acesta a precizat că toată lumea ar trebui să înțeleagă beneficiile medicale ale canabisului.

”Lumea ar trebui să vadă beneficiile medicale ale marijuanei. Pot să înțeleg că este interzis consumul de canabis în scop recreativ, dar beneficiile medicale nu pot fi negate. Are rezultate mult mai bune decât medicamentele clasice. Odată cu trecerea timpului, vor fi făcute mai multe cercetări și studii, oamenii vor învăța despre asta”, consideră Marley.

De pe scena Electric Castle, Damian Marley a transmis un mesaj de iubire și de pace: One Love is always that universal thing.

 

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare