Curtea Școlii Populare de Arte din Cluj-Napoca a fost reamenajată de voluntari

Comunicat

Câteva zeci de voluntari clujeni au participat astăzi la o acțiune de reamenajare a spațiului verde din curtea Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Acțiunea a fost parte a proiectului „Omul reînverzește locul” derulat de Asociația „Salvați Dunărea și Delta” în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan, Consiliul Județean Cluj și Ecopolis.

Tinerii care au participat la acțiune au pregătit terenul, respectiv au smuls buruienile și au săpat terenul, pregătindu-l pentru plantare. După câteva ore de muncă, s-a trecut la plantarea florilor, butași de trandafir și bulbi de lalele.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

„Am participat cu plăcere la această acţiune, sunt obișnuit cu grădinăritul, așa că nu mi s-a părut deloc greu ceea ce am avut de făcut. Cred că, dincolo de sume și suprafeţe, acest gen de proiecte este foarte nimerit pentru a încuraja și stimula activitatea de amenajare a spaţiilor disponibile. Orașul este sufocat de betoane și asfalt, astfel că fiecare petic de iarbă, fiecare floare, contribuie la creșterea esteticului și, foarte important, la combaterea poluării urbane. Mulţumiri partenerilor din proiect, felicitări Școlii de Arte, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului, felicitări și tinerilor care ne-au fost astăzi alături”, a declarat la finalul acțiunii Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, care a participat la amenajarea spațiului.

Costurile proiectului, 1000 de euro, au fost acoperite de Asociația „Salvați Dunărea și Delta”, școala clujeană fiind declarată câștigătoarea unui concurs național. Concret, inițiatorii proiectului „Omul reînverzește locul” au lansat un concurs de proiecte privind reamenajarea unui spațiu verde, competiția fiind deschisă tuturor. Aplicanții trebuiau să posteze pe facebook fotografii ale spațiului propus, precum și povestea acestuia. Câștigătorul a fost desemnat după numărul de like-uri adunate de proiecte, cel al școlii clujene reușind să obțină cel mai mare număr de aprecieri.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii