Cursuri de calculatoare pentru pensionarii clujeni

Luna decembrie a marcat începutul unui program comunitar special în Municipiul Cluj-Napoca. Cursuri de calculatoare destinate pensionarilor care doresc să își dezvolte abilitățile digitale.

Proiectul pilot, sub denumirea “Digital Seniors” – Curs gratuit de utilizare calculator, telefon mobil, tabletă și internet – este implementat prin colaborarea Primăriei cu clusterul Transilvania IT / ARIES Transilvania și compania AROBS, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.

Programul este implementat prin colaborarea entităților din variate sectoare de activitate de la nivelul orașului (sector public, mediu privat, societate civilă, cetățeni). Rezultatele de până acum subliniază necesitatea și în special, dorința participanților de a continua cursurile în 2019.

Joi, 13 decembrie 2018, a fost ultima zi de cursuri din prima lună a programului. 60 de pensionari au participat până acum la aceste cursuri de calculatoare.

Seniorii din Cluj-Napoca pot învăța și extinde cunoștințele în ceea ce înseamnă utilizarea tehnologiei pentru o viață mai ușoară.

Cursurile se desfășoară la sediul Arobs din cartierul Mărăști și la Centrele de zi pentru vârstnici ale Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Proiectul este sprijinit de Compania de Transport Public Cluj-Napoca, iar partener educațional este Simplon Romania.

Programul are nevoie în continuare de implicarea comunității, în special la nivel de număr de persoane dedicate care să poată susține aceste cursuri în ritmul solicitat de pensionarii clujeni.

Latest articles

Related articles