saracia a crescut semnificativ

Cum îi ajută Primăria Cluj-Napoca pe clujenii săraci?

Primarul Emil Boc a declarat că pe lângă componenta economică, pe lângă potențialul municipiului, primăria trebuie să se gândească și la cetățenii mai puțin favorizați de soartă. Astfel, municipalitatea va construi în acest an două blocuri de locuințe sociale, va subvenționa chiria celor aflați în risc de marginalizare socială și sprijina aplicația Share Food, prin care restaurantele și firmele de catering din Cluj pot dona surplusul de mâncare pentru cei săraci. Dincolo însă de aceste proiecte ale municipalității, Boc crede că ar fi nevoie de proiecte la nivel național pentru sprijinirea românilor săraci.

Guvernul ar trebui să intervină cu o politică națională. A fost programul ANL pentru tineri care a avut succes, dar s-a limitat extinderea lui. Nu poate fi lăsată doar pe seama autorităților locale rezolvarea acestei probleme uriașe, nevoia de locuințe sociale. Aici ar trebui să fie un program guvernamental de ați propune să construiești 500.000 de locuințe sociale în trei ani sau patru ani, în concordanță cu cerințele zonelor din țară pentru a veni și a sprijini această componentă extrem de importantă a vieții umane. Noi puteam construi multe locuințe sociale dacă nu ne luau cei 28 de milioane de euro. Nu poți să faci și investiții și să contruiești locuințe sociale când Guvernul vine și îți ia 28 de milioane de euro. Ne rezumăm la ceea ce putem să facem, două blocuri pe strada Sighișoarei și Ghimeșului. Dacă Guvernul îți ia banii ar trebui să vină cu proiecte majore naționale care să răspundă unor nevoi extrem de punctuale ale oamenilor. Locuința și locul de muncă sunt cele mai importante dimensiuni care vizează ființa umană. Guvernul fie ne lasă mai mulți bani la nivel local și atunci noi să ne asumăm această responsabilități. În Europa tot mai mulți bani rămân la nivel local pentru a se putea rezolva problemele cu care oamenii se confruntă. Marii primari din capitale europene au cerut să rămână mai mulți bani din TVA și alte resurse, care până acum mergeau la nivel central, la nivel local.Problemele legate de securitate sau de trafic, de sărărcie se întâmplă în orașe. Până când vine Guvernul să rezolve aceste probleme ele se întâmplă în orașe în fiecare zi. Dacă la noi se întâmplă exact invers, în loc să lase resursele la nivel local, le duci la București, de unde resurse financiare pentru prvocările din viața de zi cu zi”, potrivit primarului Emil Boc.

Primarul Emil Boc a declarat că deja au fost înregistrate primele cereri pentru subvenții la plata chiriei și îi încurajează pe toți cei aflați la limita sărăciei să depună dosare pentru a beneficia de acest ajutor din partea municipalității.

Deja sunt câteva cereri aprobate, și îi încurajez pe cei care cunosc persoane care o duc foarte greu să îi încurajeze să vină la primărie să își depună documentele pentru a primi ajutor la plata chiriei. Mă refer la persoanele care sunt în risc de marginalizarea socială sau în stare de marginalizare socială, persoane cu mulți copii sau venituri mici și care pot beneficia de acest sprijin al comunității noastre pentru a-i ajuta să poată trăi într-un oraș solidar. Este un oraș cu potențial uriaș, dar trebui să ne gândim și la cei ce au nevoie de ajutorul nostru. De asemenea, merge foarte bine și programul Share Food de a oferi o masă celor care au nevoie, persoane pentru care procurarea unei mase reprezintă o problemă și din nefericire nu sunt puțini. Prin această aplicație se oferă șansa de a a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijinul nostru”, potrivit lui Boc,

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare