Cum evită firmele Clujului valul de concedieri al revoluției tehnologice

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Companiile din zona Clujului vor beneficia de un program de instruire pe bani europeni pentru angajații lor care să le permită supraviețuirea pe piață după introducerea masivă a tehnologiei.

Acesta este demarat de Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj și este adresat angajaților care vor să se reorienteze profesional mai ales către industria tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, dar și spre domenii precum protecția datelor, protecția mediului sau asigurarea calității. Parteneri în cadrul proiectului sunt Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT.

Programul susține învățarea la locul de muncă prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și competențe ale angajaților din întreprinderile mici și mijlocii. “Punem accent pe aptitudini care să ajute întreprinderile să supraviețuiască, să performeze și să aibă succes în următorul val al celei de-a patra revoluții industriale”, susțin coordonatorii săi.

“La ora actuală școala nu mai ține pasul cu transformările extrem de rapide care au loc pe piața muncii, până când tânărul termină facultatea. Nici piața formării forței de muncă nu merge grozav. La nivel european acum se pune accent pe ucenicia la locul de muncă, la firmă, ce nu presupune scoaterea angajatului din producție. Majoritatea cursanților vor merge pe partea de IT pentru că la Cluj s-a format un centru puternic în acest domeniu”, a menționat Augustin Feneșan, președintele APM.

În cadrul proiectului vor fi furnizate pachete de formare profesională destinate carierei angajaților din domenii competitive. La cursuri vor particpa 326 de persoane din Regiunea Nord-Vest, iar pentru învățarea la locul de muncă, 36 de IMM-uri din zonă. Proiectul se va derula până în 2021 și are un buget de 1 milion de euro, finanțat prin Programul Operațional Resurse Umane al Uniunii Europene.

Ultimile articole

Articole populare