Cuj Symphony Experience

Dan Bittman și Cristi Minculescu, la Cluj Symphony Experience

Timp de patru zile Clujul devine o scenă muzicală în cadrul festivalului Cuj Symphony Experience.

Dan Bittman revine pe scena “Rock the Symphony”, alături de Cristi Minculescu și alți artiști îndrăgiți de clujeni.

Sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 19:00, în Piața Unirii va avea loc cel mai așteptat eveniment, Rock the Symphony.

Nume mari ale muzicii românești vor cânta hituri celebre, într-o orchestrație specială. Le va fi alături orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band, în cadrul festivalului Cuj Symphony Experience.

Dan Bittman, “vocea” trupei Holograf, revine pe scena festivalului și își invită fanii să cânte împreună. Cu piese ca “Ochii tăi”, “Banii vorbesc” sau “ Dincolo de nori” publicul va călători prin cei 40 de ani de muzică pe care trupa Holograf îi aniversează anul acesta.

Cristi Minculescu va cuceri publicul cântând piese care l-au făcut celebru de-a lungul carierei. De data aceasta împreună cu orchestra Bigg Dimm a’Band. Va fi un show de excepție de la care nu vor dori să lipsească nici fanii genului rock, dar nici cei ai muzicii clasice. Dar mai ales, cei care și-au trăit adolescența fredonând “Strada ta”, “Floare de Iris” sau “Somn Bizar”.

Trupa HARA va cânta din tot sufletul “Ne vedem la Cluj!”.

Seara va fi completată de Dj K-lu, producător și Dj. Acesta deși se declară un introvertit, trăiește muzica cu pasiune și produce pentru a face oamenii să se miște și să zâmbească.

Cu orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, condusă de profesorul Răzvan Metea, fanii festivalului s-au întâlnit și anul trecut. Cei 50 de muzicieni vor reveni anul acesta la Cluj Symphony Experience și promit o seară fantastică.

Duminică începând cu ora 19.00 clujenii îi vor putea întâlni pe tinerii muzicieni în Piața Unirii în cadrul evenimentului Symphony of Colours și Flashmob. Vineri între orele 10.00-18.00 când SymphonyCity călătorește în autobuze și tramvaie.

Joi este ziua dedicată invitatului special, artistul norvegian Aksel Kolstad.

Aksel Kolstad va începe programul festivalului cu o piesă muzical umoristică pentru copii, “Mozart for children”. Va susține un workshop pe tema “Cum să cânți simfonic în secolul 21”. Muzicieni și studenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” sunt invitați să participe. Apoi va porni într-o călătorie prin cele mai frumoase locuri ale orașului. Va cânta la un pian aflat pe o platformă mobilă. Acesta va fi însoțit de câțiva spectatori selectați printr-un concurs pe pagina de facebook a festivalului. Pentru că “Muzica e călătorie”.

Din program mai fac parte VR Symphony, o experiență muzicală virtuală de neratat, ce va putea fi experimentată de joi până sâmbătă între orele 10.00-18.00 în Piața Unirii și Baby Yoga Symphony, sâmbătă la ora 14.00 în Parcul Central, unde sunt așteptați părinții cu bebelușii lor la un program special creat pentru ei.

Cuj Symphony Experience un festival dedicat comunității, diversității și multiculturalității are loc în perioada 20-23 septembrie și este un eveniment cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți clujenii.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare