Copilul de 9 ani, mâncat de viermi, din Dej s-a stins din viață

În urmă cu două săptămâni, drama unui copil în vârstă de 9 ani din Dej a șocat o țară întreagă.

Neglijat în totalitate de mama, în același apartament cu noul iubit al acesteia, dar și cu bunica, băiatul a intrat în comă, mâncat de viermi și muste, cu unele părți ale corpului în putrefacție.

De atunci până astăzi, medicii Spitalului de Pediatrie din Cluj au încercat tot posibilul să îl salveze, dar din nefericire, în cele din urmă, s-au declarat înfrânți – ieri, Valentin, a încetat din viață, notează Dejeanul

Medicii nu îi dădeau prea multe șanse de supraviețuire încă de la început, băiatul fiind conectat la aparate. Câteva speranțe au fost însă zilele trecute, atunci când copilul avea respirații spontane, dar nu suficiente cât să nu fie dependent de aparatele de la terapie intensivă.

La începutul săptămânii, timp de o zi, medicii au renunțat la medicamentele care îl sedau pentru a-i face mai multe investigații, iar verdictul lor a fost unul deloc îmbucurător: avea leziuni neurologice grave, iar în cazul în care supraviețuia, existau toate șansele să rămâna o „legumă”.

Mama lui Valentin, Fuleki Erszebet, a fost reținută de polițisti încă din ziua în care s-a descoperit oribila faptă, iar, mai apoi, judecătorii clujeni au arestat-o preventiv pentru 30 de zile. Săptămâna trecută, femeia a cerut să fie cercetată în stare de libertate, dar magistrații Curții de Apel Cluj au respins cererea acesteia. Femeia este cercetată pentru tentativă de omor, dar, cel mai probabil, judecătorii vor schimba acum fapta în omor.

Urmează ca procurorii să stabilească dacă și bunica băiatului și chiar concubinul mamei pot fi trași la răspundere, pentru că Valentin a ajuns în starea în care a ajuns trăind cu trei adulți în apartament, mai scrie Dejeanul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii