Copiii de la Școala Iuliu Hațieganu, nevoiți să meargă după-masa la școală, au fost agresați

Clădirea în care funcționează Școala Iuliu Hațieganu din Mănăștur este prea mică pentru numărul tot mai mare de elevi. Datorită cererii în creștere pentru înscrierea în clasa zero, conducerea școlii a trebuit să improvizeze, iar unii elevi sunt nevoiți să vină la școală după-masa. Mai mult, unii elevi de clasa a șasea care au ieșit de la școală târziu a fost agresați și li s-au furat telefoanele mobile.

Reprezentatul părinților a fost prezent în ședința de Consiliul local să reamintească promisiunea făcută de a achiziționa un alt corp de clădire. Din păcate soluția identificată nu poate fi implementată deocamdată.

”Au fost alocați bani pentru clădirea Telekom din Piața Flora. Problema nu a fost rezolvată, deoarece achiziționarea prevedea in contract păstrarea echipamentelor timp de 10 ani. S-a încercat o negociere directă, pentru a scurta perioada aceasta, fiind cea mai rapidă variantă de spațiu. Începând cu anul viitor copii nu mai încap nici dacă se țin orele tot în două schimburi de la 7 la 20. Copiii sar peste masa de prânz și nu au timp de activități extra școlare. Cât timp va fi păstrat domiciliul flotant ca și apartenență de spațiu, școala va fi asaltată de cereri”, potrivit reprezentantului părinților.

Boc a declarat că nu a putut să achiziționeze o clădire pe care să o poată folosi doar după 10 ani, însă se vor relua negocierile anul viitor.

”Mi-aș fi dorit să putem cumpăra acest spațiu. Nu putem cumpăra o clădire care să o folosim peste 10 ani de zile, nu ajută pe nimeni. Vom reveni cu această solicitare, ne vom menține intenția pentru cumpărarea acelui spațiu, fiind cea mai rapidă soluție. Am avut o discuție și cu inspectorul șef Valentin Cuibus care este extrem de deschis. Dacă nu putem găsi alte soluții, vom veni cu o altă propunere. Să găsim soluții de spații în Mănăștur, ca variantă alternativă. Vă asigur că în 2018 vom avea resursa financiară alocată pentru a achiziționa acel spațiu. Putem negocia pentru șase luni, dar nu cinci ani sau 10 ani”, a declarat Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare