Copiii de la Pata Rât au primit tablete și vor avea acces gratuit la Internet

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Copiii din comunitatea de romi de la Pata Rât au primit tablete pentru a le fi asigurată prezența în mediul online pentru orele de la școală. În curând, aceștia vor avea și acces gratuit la Internet, anunță Emil Boc.

„S-a finalizat un proiect cu important aspect social, mă refer la achiziționarea nu numai a tabletelor, ci și a Wi-Fi-ului gratuit pentru copiii din comunitățile defavorizate. Astăzi avem instalate 13 antene pentru comunitatea de pe Cantonului, Dalas, comunitatea de pe Coastei și Rampă, care asigură Wi-Fi gratuit aici. În această perioadă s-a verificat funcționarea, s-a testat, iar de luni va fi accesibil internetul gratuit pentru toată această comunitate, fără parolă de acces”, a declarat edilul orașului Cluj-Napoca.

„Vor fi prioritizate tabletele la accesul la Wi-Fi, să fie conectați în primul rând copiii, să poate să le utilizeze pentru educație incluzivă. Au fost utilizate, pentru aceasta, resurse financiare europene, printr-un proiect, 18.000 de euro și care se adaugă la celelalte puncte de Wi-Fi gratuit. Dar am insistat foarte mult ca și această comunitate să aibă acces la educație inclusivă. Abonamentul va fi plătit de primărie. Antenele și echipamentele au fost cumpărate din bani europeni”, a mai adăugat Emil Boc.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a susținut, în perioada pandemiei, elevii care nu au posibilități financiare pentru a lua parte la orele de la școală din mediul digital. Au fost achiziționate, în total, 2.098 de tablete pentru copiii din oraș care provin din familii cu venituri reduse.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău